Glutenfri osteboller med mandelmel – opskrift til airfryer og ovn
Spis disse glutenfri osteboller dampende varme så snart de kommer ud af din airfryer eller ovn. De gyldne ostebrød funger godt både som sandwichbrød, burgerboller eller som lækkert brød til suppe. Bollerne er uden hvedemel, da de er lavet på mandelmel og ost. De små brød er derfor helt naturligt glutenfri og med en dejlig ostesmag. Her bestemmer du selv, hvor meget de skal smage af ost. De kan bages både med cheddar, parmesan eller havarti.
Opskriften på ostebrød er meget nem, da man kan putte alle ingredienserne i en minihakker og blende, til dejen er jævn. Bruger du revet ost, kan du også sagtens piske dejen sammen uden at bruge minihakker. Ostebollerne kan bages i arifryer og portionen rækker derfor kun til to stk. Du kan selvfølgelig sagtens gange op og bage ostebollerne i ovnen i stedet. I så fald skal de have ca. 15 minutter ved 180 grader varmluft.
Det er egentlig en slags ostemuffins, da dejen er så flydende, at du skal bage dem i forme. Jeg har klippet en silikonemuffinsform i tre dele, så den passer i mine arifryerskuffer. Mine muffinsforme har en diameter på 9,5 cm, og med den størrelse får jeg to store flade boller ud af portionen.
Ostebollerne er bagt med bagepulver i stedet for gær. Det er jo en fordel, fordi dejen ikke skal hæve eller æltes. De er derfor meget hurtige at lave, men det betyder også, at de er bedst varme, lige når de kommer ud af arifryeren eller ovnen. Så de skal spises med det samme eller fryses ned, hvis de skal bruges senere. Da bollerne er bagt med mandelmel, er de lidt mere porøse end brød med hvedemel. De er derfor ikke egnet til fx madpakken, hvor de vil blive bløde og begynde at smuldre, hvis man fylder dem med pålæg.
Glutenfri osteboller med mange muligheder
Det er brød med mange forskellige muligheder. Hvis du topper bollerne med revet ost og chiliflager, bliver de til chili-cheese-brød, der kan bruges til sandwich. De smager helt fantastisk med skinke eller pesto, tomat og avocado. Drysset med sesamfrø forvandles de til burgerboller. Du kan også pensle bollerne med hvidløgsolie og spise dem som suppebrød.
Glutenfri osteboller med mandelmel ‑opskrift i airfryer og ovn
Equipment
- Airfryer - kan også bages i ovn
- Minihakker - foodprocessor eller blender – kan undværes, hvis du bruger revet ost
- 2 Muffinsforme - mine har en diameter på 9,5 cm
Ingredienser
- 50 g mandelmel
- 50 g ost (revet eller i mindre stykker)
- 1 æg
- 2 spsk. fløde (kan erstattes af mælk, men det er bedst med fløde)
- ½ tsk. bagepulver
- ⅛ tsk. fint salt
- Olie til formen
Forslag til topping
- Chiliflager og revet ost
- Sesamfrø
- Hvidløgsolie et lille presset fed hvidløg rørt ud i lidt olivenolie
Sådan gør du
Dej
- Blend ost, æg, fløde, bagepulver og salt til dejen er jævn (eller brug revet ost og pisk dejen sammen)
- Hæld dejen i smurte muffinsforme.
Bagning
- Airfryer: Bag bollerne i 12 minutter ved 160 grader
- Ovn: Bag bollerne i 15 minutter ved 180 grader.
Varianter:
- Chili-cheese: Drys med chiliflager og revet ost, inden bollerne bages.
- Burgerboller: Drys med sesamfrø, inden bollerne bages.
- Suppebrød: Tag bollerne ud og pensl dem med hvidløgsolie, før du bager dem færdigt de sidste 2 minutter.
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.