Avocadoen > Glutenfri osteboller med mandelmel – opskrift til airfryer og ovn

Gluten­fri oste­boller med man­delmel – opskrift til air­fry­er og ovn

Ostebrød som sandwich med tomat og avocado

Spis disse gluten­fri oste­boller damp­ende varme så snart de kom­mer ud af din air­fry­er eller ovn. De gyldne oste­brød funger godt både som sand­wich­brød, burg­er­boller eller som lækkert brød til suppe. Bollerne er uden hvedemel, da de er lavet på man­delmel og ost. De små brød er der­for helt naturligt gluten­fri og med en dejlig ostes­mag. Her bestem­mer du selv, hvor meget de skal smage af ost. De kan bages både med ched­dar, parme­san eller havarti.

Opskriften på oste­brød er meget nem, da man kan putte alle ingre­di­enserne i en mini­hakker og blende, til dejen er jævn. Bruger du revet ost, kan du også sagtens piske dejen sam­men uden at bruge mini­hakker. Oste­bollerne kan bages i arifry­er og por­tio­nen rækker der­for kun til to stk. Du kan selvføl­gelig sagtens gange op og bage oste­bollerne i ovnen i stedet. I så fald skal de have ca. 15 min­ut­ter ved 180 grad­er varmluft.

Det er egentlig en slags oste­muffins, da dejen er så fly­dende, at du skal bage dem i forme. Jeg har klip­pet en silikone­muffins­form i tre dele, så den pass­er i mine arifry­er­skuf­fer. Mine muffins­forme har en diam­e­ter på 9,5 cm, og med den stør­relse får jeg to store flade boller ud af portionen.

Oste­bollerne er bagt med bagepul­ver i stedet for gær. Det er jo en fordel, for­di dejen ikke skal hæve eller æltes. De er der­for meget hur­tige at lave, men det bety­der også, at de er bedst varme, lige når de kom­mer ud af arifry­eren eller ovnen. Så de skal spis­es med det samme eller fry­ses ned, hvis de skal bruges senere. Da bollerne er bagt med man­delmel, er de lidt mere porøse end brød med hvedemel. De er der­for ikke egnet til fx mad­pakken, hvor de vil blive bløde og beg­y­n­de at smul­dre, hvis man fylder dem med pålæg.

Ostebolle med sesam - burgerbolle

Gluten­fri oste­boller med mange muligheder

Det er brød med mange forskel­lige mulighed­er. Hvis du top­per bollerne med revet ost og chiliflager, bliv­er de til chili-cheese-brød, der kan bruges til sand­wich. De smager helt fan­tastisk med skinke eller pesto, tomat og avo­ca­do. Drys­set med sesam­frø for­van­dles de til burg­er­boller. Du kan også pensle bollerne med hvidløg­solie og spise dem som suppebrød.

Gluten­fri oste­boller med man­delmel ‑opskrift i air­fry­er og ovn

Lækre gyldne oste­boller til sand­wich­brød, burg­er­boller eller sup­pe­brød. De gluten­fri oste­brød bages hur­tigt med bagepul­ver og man­delmel i air­fry­er eller ovn.
Forb. tid5 min­ut­ter
Tilb. tid12 min­ut­ter
Sam­let tid17 min­ut­ter
Ret: Brød
Diæt: Gluten­fri
Antal: 2 stk.
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • Air­fry­er - kan også bages i ovn
  • Mini­hakker - food­proces­sor eller blender – kan und­væres, hvis du bruger revet ost
  • 2 Muffins­forme - mine har en diam­e­ter på 9,5 cm

Ingre­di­enser

  • 50 g man­delmel
  • 50 g ost (revet eller i min­dre stykker)
  • 1 æg
  • 2 spsk. fløde (kan erstattes af mælk, men det er bedst med fløde)
  • ½ tsk. bagepul­ver
  • tsk. fint salt
  • Olie til formen

Forslag til topping

  • Chiliflager og revet ost
  • Sesam­frø
  • Hvidløg­solie et lille pres­set fed hvidløg rørt ud i lidt olivenolie

Sådan gør du

Dej

  • Blend ost, æg, fløde, bagepul­ver og salt til dejen er jævn (eller brug revet ost og pisk dejen sammen)
  • Hæld dejen i smurte muffinsforme.

Bagn­ing

  • Air­fry­er: Bag bollerne i 12 min­ut­ter ved 160 grader
  • Ovn: Bag bollerne i 15 min­ut­ter ved 180 grader.

Vari­anter:

  • Chili-cheese: Drys med chiliflager og revet ost, inden bollerne bages.
  • Burg­er­boller:
Drys med sesam­frø, inden bollerne bages.
  • Sup­pe­brød: Tag bollerne ud og pensl dem med hvidløg­solie, før du bager dem færdigt de sid­ste 2 minutter.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden. 

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften