Pandekager uden mel
![Pandekager uden mel med jordbær og banan](https://www.avocadoen.dk/wp-content/uploads/2024/04/pandekager_uden_mel_1000x667.jpg)
Disse pandekager er uden hvedemel, og de er derfor både glutenfri og uden stivelse. Dejen er med æg, mandelmel, hytteost og loppefrøskaller og bliver ret tyk, så jeg vil betegne dem som amerikanske pandekager.
Pandekagerne steges i smør, men derudover er de jo ret sunde. De har et højere indhold af protein end traditionelle pandekager pga. hytteosten, så de mætter godt.
Jeg synes, pandekagerne er gode som morgenmad med frugt til, men de er også lækre med sirup eller syltetøj til brunch. Prøv fx med jordbærsyltetøj med citron og vanilje, der har en god balance mellem det søde og syrlige, som passer godt til pandekagerne. Du kan selvfølgelig også gå hele vejen og spise pandekagerne med is til dessert.
Pandekager uden mel får en let og fluffy konsistens, så jeg synes ikke, det er nødvendigt at tilsætte bagepulver til dejen. Når der ikke er mel i dejen, kan pandekagerne godt være lidt sværere at vende end almindelige pandekager. De kræver derfor en god pande, med slipletbelægning. Og så skal man væbne sig med tålmodighed og først forsøge at vende dem, når de har samlet sig på panden efter 2–3 minutter.
Pandekager uden mel
Equipment
- Minihakker
- Blender,
Ingredienser
- 2 æg
- 150 g hytteost
- 30 g mandler malet til mel
- 1 tsk. loppefrøskaller fx husk
- 1 nip salt
- 1 nip vaniljepulver
- Smør til stegning
- 2 spsk fløde (eller mælk)
Sådan gør du
- Mal mandlerne til mel i en minihakker
- Blend hytteosten og tilsæt loppefrøskaller, salt og vaniljepulver og blend til det er blandet.
- Tilsæt fløden og æggene og blend det hurtigt til massen er ensartet.
- Vend mandelmelet i æggeblandingen.
- Steg pandekagerne en ad gangen på en lille pande med lidt smør.
Noter
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.