Avocadoen > Pandekager uden mel

Pan­dek­ager uden mel

Pandekager uden mel med jordbær og banan

Disse pan­dek­ager er uden hvedemel, og de er der­for både gluten­fri og uden stivelse. Dejen er med æg, man­delmel, hyt­teost og loppe­frøskaller og bliv­er ret tyk, så jeg vil beteg­ne dem som amerikanske pandekager. 

Pan­dek­agerne steges i smør, men deru­dover er de jo ret sunde. De har et højere ind­hold af pro­tein end tra­di­tionelle pan­dek­ager pga. hyt­teosten, så de mæt­ter godt. 

Jeg synes, pan­dek­agerne er gode som mor­gen­mad med frugt til, men de er også lækre med sirup eller syl­tetøj til brunch. Prøv fx med jord­bær­syl­tetøj med cit­ron og vanil­je, der har en god bal­ance mellem det søde og syrlige, som pass­er godt til pan­dek­agerne. Du kan selvføl­gelig også gå hele vejen og spise pan­dek­agerne med is til dessert.

Pan­dek­ager uden mel får en let og fluffy kon­sis­tens, så jeg synes ikke, det er nød­vendigt at tilsætte bagepul­ver til dejen. Når der ikke er mel i dejen, kan pan­dek­agerne godt være lidt sværere at vende end almin­delige pan­dek­ager. De kræver der­for en god pande, med sli­plet­belægn­ing. Og så skal man væb­ne sig med tålmodighed og først forsøge at vende dem, når de har sam­let sig på pan­den efter 2–3 minutter.

Pan­dek­ager uden mel

Opskrift på pan­dek­ager uden mel. Pan­dek­agerne er tykke som amerikanske pan­dek­ager og har et højt pro­teinind­hold, da de er lavet med hytteost.
Forb. tid10 min­ut­ter
Tilb. tid20 min­ut­ter
Sam­let tid30 min­ut­ter
Ret: Dessert, Mor­gen­mad
Køkken: Amerikan­sk
Diæt: Gluten­fri
Antal: 2 per­son­er (4 tykke pandekager)
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • Mini­hakker
  • Blender,

Ingre­di­enser

  • 2 æg
  • 150 g hyt­teost
  • 30 g man­dler malet til mel
  • 1 tsk. loppe­frøskaller fx husk
  • 1 nip salt
  • 1 nip vanil­jepul­ver
  • Smør til stegning
  • 2 spsk fløde (eller mælk)

Sådan gør du

  • Mal man­dlerne til mel i en minihakker
  • Blend hyt­teosten og tilsæt loppe­frøskaller, salt og vanil­jepul­ver og blend til det er blandet.
  • Tilsæt flø­den og æggene og blend det hur­tigt til massen er ensartet.
  • Vend man­delmelet i æggeblandingen.
  • Steg pan­dek­agerne en ad gan­gen på en lille pande med lidt smør.

Not­er

Serv­er fx med banan og jordbær.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden. 

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften