Hjemmelavet pesto med mandler
![Hjemmelavet pesto med basilikum](https://www.avocadoen.dk/wp-content/uploads/2024/07/basilikumspesto_1000x667.jpg)
Denne pesto med mandler, basilikum og bagte hvidløg smager så meget bedre end den, man køber på glas i supermarkedet. Det er absolut værd at lave selv, og det tager ikke lang tid at lave pesto. Det særlige i denne opskrift er, at jeg bager hvidløget først i airfryeren. Så får det en mere mild og sød smag. Hvis du gerne vil have fuld kraft på hvidløgssmagen, så kom det i pestoen uden at bage det.
Jeg har tilføjet lidt estragon til opskriften. Det giver ekstra fine smagsnoter til pestoen, synes jeg, men du kan sagtens undlade estragon. Pestoen smager fantastisk både med og uden estragon.
Egentlig skal basilikumspesto stødes i en morter, men så bliver det straks mere besværligt. Jeg synes pestoen bliver helt perfekt, selv om man tyr til den hurtige løsning og bruger en blender til at lave den.
Den oprindelige opskrift på basilikumspesto er med pinjekerner, men jeg bruger ofte andre nødder. Mandler, som jeg har brugt her, har en neutral smag, men man kan også vælge fx valnødder eller hasselnødder.
Holdbarhed hjemmelavet pesto
Pestoen skal opbevares i køleskab og bruges inden for nogle få dage. Det plejer ikke at være noget problem at få den brugt, da pestokan bruges til så mange forskellige ting. Vi bruger pesto til italienske retter og som dip til kød og grøntsager fx til hel kylling med citron og bagte hvidløg. Og så er pesto jo fantastisk sammen med pålæg i sandwich og toast. Brug fx pestoen på avocadobrød eller sammen med hjemmelavet knækbrød.
Pesto med mandler, basilikum og bagte hvidløg
Equipment
- Stavblender
- Airfryer (skal kun bruges, hvis du vil bage hvidløget)
Ingredienser
- 1 potte basilikum ca. 20–40 g (jo mere jo bedre)
- 3–4 kviste estragon (kan udelades)
- 50 g parmesan
- 2 fed hvidløg
- 1 dl olivenolie
- ½ tsk. salt
- 1 spsk mandler (med top) - eller andre nødder
- ½ citron (saft og skal)
Sådan gør du
- Læg hvidløgsfeddene med skal på i airfryeren og bag dem 8 minutter ved 180 grader.
- Riv parmesanen eller skær den ud i små tern og læg osten i et blenderglas.
- Tilsæt mandler.
- Tryk de bagte hvidløg ud af skallen og læg dem i blenderglasset.
- Tilsæt salt.
- Pluk basilikumstængler og ‑blade og fyld blenderglasset op.
- Hæld olivenolie over.
- Blend til pestoen er jævn.
- Smag til med citronsaft og fintrevet citronskal.
Se nyeste opskrifter dip og dressinger
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen 🥑. Husk at du også kan besøge Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube ❤️. Du kan også tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev.
![](https://www.avocadoen.dk/wp-content/uploads/2024/07/basilikumspesto_1000x1500-683x1024.jpg)