Pizza uden mel
![Pizza uden mel med blomkålsbund](https://www.avocadoen.dk/wp-content/uploads/2023/11/pizza_blomkaalsbund.jpg)
I min familie elsker vi pizza, og jeg har derfor længe eksperimenteret med at lave pizza uden mel. Jeg synes det bedste alternativ er at bruge blomkål. Pizzaen kommer til at ligne almindelige pizzaer ret meget, og smagen er i top.
For at få blomkålen så tør som muligt, starter jeg med at overhælde blomkålsris med kogende vand. Dernæst kan man hælde blomkålsrisen i et viskestykke og krammer væsken ud af den. Jeg bruger blomkålsris fra frost, fordi det er nemt og hurtigt, men har du tid, kan du også rive frisk blomkål.
Bunden består af blomkålsris, parmesan, æg og lidt loppefrøskaller. Fordelen ved pizza med blomkålsbund er, at den ikke skal hæve, så pizzaen er ret hurtig at lave. Den bliver ikke så sprød som almindelig pizza, men til gengæld får den lagt mere smag.
Det undrer mig stadig, at det kan lade sig gøre at få en pizzabund ud af blomkål. Pizza uden mel bliver ikke sprød som almindelig pizza, så forventer du en brødagtig konsistens, skal du finde en anden måde at lave pizzabund. Men blomkålsbunden bliver sammenhængende og fungerer rigtig fint som underlag for pizzafyld. Her har jeg brugt både skinke med champignon og pepperoni med peberfrugt som topping, fordi jeg ikke kunne beslutte mig. Men du kan selvfølgelig nøjes med enten det ene eller det andet eller vælge helt andre toppings.
Server pizzaen med salat, fx spidskålssalat med avocado eller fransk mormorsalat.
Pizza uden mel
Ingredienser
Tomatsovs
- 1 dåse flåede tomater
- 1 løg
- 1 tsk. salt
- Olivenolie
Bund
- 300 g blomkål frosne blomkålsris
- 70 g parmesan
- 2 æg
- 1 spsk. loppefrøskaller fx HUSK
Pizzafyld
- 100 g ost
- 20 g pepperoni
- ½ peberfrugt I skiver
- 2 skiver skinke
- 4 champignon i tynde skiver
- oregano
Sådan gør du
Tomatsovs
- Svits løg i lidt olivenolie i en gryde og tilsæt de øvrige ingredienser. Lad tomatsovsen simre, mens du klargør de andre ting til pizzaen.
- Blend tomatsovsen.
Bund
- Hæld blomkålsris i en skål, der tåler varme, og overhæld dem med rigeligt kogende vand. Lad dem trække et par minutter.
- Dræn blomkålsrisene for vand ved at hælde dem i et viskestykke, som du har bredt ud over en sigte. Når de er kølet lidt af, kan du trykke væsken ud af blomkålsrisene i viskestykket.
- Bland æg, parmesan og loppefrøskaller med de afkølede og nu ret tørre blomkålsris. Du kan med fordel blende hele molevitten.
- Fordel blandingen på en bageplade med bagepapir og bag bunden ved 225 ℃ i 10 minutter til den er lysebrun i kanten.
- Kom tomatsovs på den varme pizzabund, put pepperoni og skinke på bunden og fordel osten ud over. Slut af med peberfrugt og champignon.
- Bag pizzaen færdig i 13–15 minutter og drys med oregano.
Noter
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.