Avocadoen > Poke bowl med laks i airfryer og peanutdressing

Poke bowl med laks i air­fry­er og peanutdressing

Pokebowl med laks, avocado, edamamebønner og grøntsager

Denne laks i air­fry­er er ual­min­deligt lækker. Lak­seternene bliv­er lette og helt møre i air­fry­eren, hvor de næsten flager fra hinan­den. Et kæmpe hit på poke bowls sam­men med ris eller blomkål­sris, grøntsager og peanut­dress­ing. Det er jo egentlig rå laks, man bruger, men denne laks i tern gør sig ret godt på en pokebowl.

Lak­sen er marineret i tørre kry­d­derier – en rub. Her bland­er jeg hvidløgspul­ver, løg­pul­ver, chilip­ul­ver brun farin og frisk inge­fær, som lak­sen vendes i. Jeg har også testet air­fry­er-laks med en tør­mari­nade af papri­ka, røget papri­ka, hvidløg og løg­pul­ver. Det bliv­er også super­lækkert, men pass­er nok bedre til andre ret­ter end poke bowl.

Når først du har fjer­net skindet og skåret lak­sen i tern, er den meget hur­tigt at tilberede. Du kan sagtens smide den i air­fry­eren, så snart du har kry­dret den, men du kan også vælge at lade den trække lidt i kry­deri­b­landin­gen, inden du bager den. I så fald skal du lade fisken stå i kølesk­a­bet, til du er klar til at sætte den i air­fry­eren. Da lak­sen er skåret i tern, skal den blot have ca. 8 min­ut­ter i airfryer.

Prikken over I’et i en god poke bowl er en lækker dress­ing. Skal det være hur­tigt, kan du bruge en chili­may­on­naise, men jeg er selv ret vild med denne dress­ing af peanut­but­ter. Jeg ved fak­tisk ikke, om peanut­dress­ing er en del af det hawai­ianske køkken, hvor poke bowlen stam­mer fra, men jeg synes, det smager ret godt til. 

Sådan kan du fjerne skindet fra laksen

Du skal bruge laks uden skind, så enten må du købe et stykke laks, hvor skindet er fjer­net, eller selv fjerne skindet fra lak­sen. Læg fisken med skind­si­den nedad på et skære­bræt og start med at løsne skindet i haleen­den. Som regel kan jeg blot trække skindet af lak­se­fileten. Det løs­ner sig egentlig ret nemt. Gør det ikke det, må du tage kniv­en til hjælp. Skær evt. et lille hul i skindet, så du kan holde godt fast i skindet. Sæt kniv­en mellem skindet og kødet og træk i skindet, mens du hold­er kniv­en fast. På den måde får du skilt skindet fra fisken uden at miste noget af kødet. 

Når du har fjer­net skindet, skal lak­sen skæres i min­dre stykker. Skær fisken i tern på ca. 2x2 cm. Det synes jeg pass­er fint til poke bowl, hvis man vil spise med spisepinde. Ternene skal ikke være større, end at man kan have dem i en mundfuld.

Poke bowl med laks i air­fry­er og peanutdressing

Denne laks i air­fry­er er ual­min­delig lækker. Den bliv­er let og helt mør, hvor den næsten flager fra hinan­den. Et hit i en poke­bowl sam­men med peanutdressing. 
Forb. tid20 min­ut­ter
Tilb. tid8 min­ut­ter
Øvrig tid30 min­ut­ter
Sam­let tid58 min­ut­ter
Ret: Aftens­mad
Køkken: hawai­ian­sk
Antal: 4 per­son­er
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • Air­fry­er

Ingre­di­enser

Laks i airfryer

  • 1 spsk. brun farin
  • 1 tsk. chili +/- alt efter hvor stærk den er
  • ½ tsk. hvidløgspul­ver
  • 1 tsk. løg­pul­ver
  • ½ tsk. fint salt
  • 1 tsk. fin­trevet Ingefær
  • 1 spsk. neu­tral olie

Peanut­dress­ing

  • 60 g peanut­but­ter creamy eller crunchy – jeg bruger, hvad jeg har
  • 1 spsk. lime­saft ca 1/2 lime
  • ½ lime (skallen der­fra) kan und­lades
  • 1 tsk. hon­ning
  • 1 tsk. fin­trevet inge­fær kan und­lades
  • 2 spsk. soya eller tamari
  • 2 spsk. olie fx sesam
  • 1 spsk chilisovs fx Sriracha eller sød chilisovs alt efter hvad du har, eller hvor stærk du ønsker sovsen.
  • 4 spsk. vand – eller mere til­føj evt. mere vand, hvis kon­sis­tensen er for tyk.

Tilbe­hør

  • 1 man­go eller 1/2 ananas i skiv­er
  • 2 avo­ca­do i skiv­er
  • 4 forårsløg i tyn­de skiver
  • 300 g bland­et salat fx grøn spid­skål, rød spid­skål og grønne salatblade
  • 1 agurk i tern
  • 200 g eddamame­bøn­ner optøet
  • 4 gulerød­der fint snit­tet i stave eller spiraler
  • sylt­ede rødløg
  • 4 spsk. sesam­frø
  • 300 g blomkål­sris (eller 2 dl almin­delige ris)

Sådan gør du

Laks i airfryer

  • Fjern skindet fra lak­sen. Skær lak­sen i tern på ca. 2 cm.
  • Bland kry­d­derierne og vend lak­seternene deri sam­men med olien.
  • Læg lak­seternene i air­fry­eren­skuf­fen. De skal ligge i et lag.
  • Air­fry ved 200 grad­er i 8 minutter.

Dress­ing

  • Riv inge­fær fint.
  • Riv limeskal fint.
  • Bland alle ingre­di­enserne til dressingen.
  • Juster med vand til dressin­gen har den rette konsistens.

Tilbe­hør

  • Skyl og snit grøntsagerne.
  • Kog risen efter anvis­ning på pakken
  • Hæld sesam­frøene i et lille ild­fast fad og giv dem 5 min­ut­ter ved 160 grad­er i airfryeren.
  • Stil alle skå­lene med ris og tilbe­hør på bor­det, og lad hver enkelt sam­men­sætte sin poke bow, som de bedst kan lide den. 

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden. 

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften