Avocadoen > Ristede hasselnødder i airfryer på 5 minutter

Rist­ede has­sel­nød­der i air­fry­er på 5 minutter

Hasselnødder kan ristes i airfryer på kun 5 minutter

Ved juletid købte jeg en pose ital­ienske rist­ede has­sel­nød­der uden hin­der. De smagte meget bedre end almin­delige has­senød­der. Købte rist­ede nød­der er ret dyre, og de fås ikke hvor som helst, når det ikke lige er juletid (i hvert fald ikke der, hvor jeg som regel han­dler). Der­for beslut­tede jeg mig for at eksper­i­mentere med at riste has­sel­nød­der selv i min airfryer.

Man kan ikke jo rigtigt kalde dette for en opskrift, men her får du i hvert fald den kom­bi­na­tion af bagetid og tem­per­atur, der pass­er i min air­fry­er. Nød­der skal ikke have for høj varme. Hvis du hold­er dig under 140 grad­er, når du bager has­sel­nød­derne, burde du være på den rigtige side. Her bliv­er nød­derne let rist­ede uden at blive mørke, og det er nemt at gnubbe hin­derne af. Som altid skal du prøve dig frem med din egen airfryer.

Forde­len ved at riste has­sel­nød­derne i air­fry­er i stedet for i ovnen er for det første, at det bare tager 5 min­ut­ter, for­di ovnen ikke skal varmes op først og de ikke skal bages så længe i air­fry­er som i ovnen. For det andet er det meget nemt at ryste skuf­fen og få has­sel­nød­derne vendt rundt under­ve­js. Jeg kan kun anbe­fale denne metode, når du vil riste nødder.

Når man ris­ter has­sel­nød­der, bliv­er den karak­ter­is­tiske nød­des­mag forstær­ket, og has­sel­nød­derne bliv­er mere søde. Det sid­ste skyldes også, at man kan fjerne den mørke­brune hinde, når man har ris­tet nød­derne. Hin­den kan nem­lig godt have en lidt bit­ter smag. 

Hvor­dan får man nemmest hin­den af hasselnødder?

Den nemmeste og hur­tig­ste måde at få de brune hin­der af has­sel­nød­der er i air­fry­eren – efter min erfar­ing. Men der vil altid være nogle nød­der, hvor hin­den bliv­er sid­dende tilbage. Især med meget friske has­sel­nød­der, synes jeg godt, at det kan svært at få dem af. Men der er fak­tisk noget, man kan gøre, hvis man synes, at det er vigtigt at få alle hin­der helt af. Meto­den har dog også ulem­per, som jeg beskriv­er læn­gere nede. 

Kog vand op i en gryde og tilsæt natron – pas på, det bruser meget op. Jeg bruger 1 tsk. natron pr. halve liter vand. Hæld has­sel­nød­derne i og kog dem 2–3 min­ut­ter. Tag en nød op og mærk, om hin­den kan smuttes af på samme måde, som man gør med man­dler. Så er de klar. Hæld has­sel­nød­derne i en sigte og brus godt med koldt vand. Nu kan has­sel­nød­derne smuttes eller nul­dres, til hin­den går af. Herefter ris­ter du has­sel­nød­derne i ovn eller air­fry­er til de er helt tørre. 

Jeg ville dog ikke anbe­fale meto­den til hver en tid. For det første er det noget mere besværlig, end når has­sel­nød­derne ristes direk­te i air­fry­eren, og man får meget mere opvask. For det andet synes jeg, at has­sel­nød­derne får en lidt anden smag og kon­sis­tens, når de er kogt først. De bliv­er mere bløde og min­dre rist­ede i sma­gen, og man kan se på has­sel­nød­derne, at de har været kogt.

Brug fx de rist­ede has­sel­nød­der på yoghurt­bowle med frugt og nød­der, i spid­skålssalat med sel­l­eri og pære eller i nutel­la-ish-nød­decreme.

Rist­ede has­sel­nød­der i airfryer

På 5 min­ut­ter kan du riste has­sel­nød­der i air­fry­er, så de brunde hin­der kan gnubbes af. Rist­ede has­sel­nød­der er milde, søde og end­nu mere nød­deagtige i smagen. 
Tilb. tid7 min­ut­ter
Sam­let tid7 min­ut­ter
Ret: Snack
Køkken: Dan­sk
Serv­ings: 1 por­tion
Author: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • Air­fry­er

Ingre­di­enser

  • 200 g has­sel­nød­der (eller hvor mange der kan ligge i et lag i din airfryer)
  • evt. lidt salt - hvis du vil spise nød­derne som snacks

Sådan gør du

  • Læg nød­derne direk­te i air­fry­er­skuf­fen og bag dem ved 140 grad­er i 5 minutter.
  • Hæld dem ud på et hviskestykke og nul­dr dem, til skallen har løs­net sig. Der vil altid være nogle få tilbage, hvor skallen ikke har løs­net sig. 
  • Drys evt. lidt salt over nød­derne, hvis du vil spise dem som snacks.

Video

Not­er

Opbe­var de rist­ede has­sel­nød­der i en luft­tæt beholder.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du har prøvet opskriften, må du meget gerne dele dine erfaringer ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube, og du må endelig kigge for­bi der også. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften