Ristede hasselnødder i airfryer på 5 minutter

Ved juletid købte jeg en pose italienske ristede hasselnødder uden hinder. De smagte meget bedre end almindelige hassenødder. Købte ristede nødder er ret dyre, og de fås ikke hvor som helst, når det ikke lige er juletid (i hvert fald ikke der, hvor jeg som regel handler). Derfor besluttede jeg mig for at eksperimentere med at riste hasselnødder selv i min airfryer.
Man kan ikke jo rigtigt kalde dette for en opskrift, men her får du i hvert fald den kombination af bagetid og temperatur, der passer i min airfryer. Nødder skal ikke have for høj varme. Hvis du holder dig under 140 grader, når du bager hasselnødderne, burde du være på den rigtige side. Her bliver nødderne let ristede uden at blive mørke, og det er nemt at gnubbe hinderne af. Som altid skal du prøve dig frem med din egen airfryer.
Fordelen ved at riste hasselnødderne i airfryer i stedet for i ovnen er for det første, at det bare tager 5 minutter, fordi ovnen ikke skal varmes op først og de ikke skal bages så længe i airfryer som i ovnen. For det andet er det meget nemt at ryste skuffen og få hasselnødderne vendt rundt undervejs. Jeg kan kun anbefale denne metode, når du vil riste nødder.
Når man rister hasselnødder, bliver den karakteristiske nøddesmag forstærket, og hasselnødderne bliver mere søde. Det sidste skyldes også, at man kan fjerne den mørkebrune hinde, når man har ristet nødderne. Hinden kan nemlig godt have en lidt bitter smag.
Hvordan får man nemmest hinden af hasselnødder?
Den nemmeste og hurtigste måde at få de brune hinder af hasselnødder er i airfryeren – efter min erfaring. Men der vil altid være nogle nødder, hvor hinden bliver siddende tilbage. Især med meget friske hasselnødder, synes jeg godt, at det kan svært at få dem af. Men der er faktisk noget, man kan gøre, hvis man synes, at det er vigtigt at få alle hinder helt af. Metoden har dog også ulemper, som jeg beskriver længere nede.
Kog vand op i en gryde og tilsæt natron – pas på, det bruser meget op. Jeg bruger 1 tsk. natron pr. halve liter vand. Hæld hasselnødderne i og kog dem 2–3 minutter. Tag en nød op og mærk, om hinden kan smuttes af på samme måde, som man gør med mandler. Så er de klar. Hæld hasselnødderne i en sigte og brus godt med koldt vand. Nu kan hasselnødderne smuttes eller nuldres, til hinden går af. Herefter rister du hasselnødderne i ovn eller airfryer til de er helt tørre.
Jeg ville dog ikke anbefale metoden til hver en tid. For det første er det noget mere besværlig, end når hasselnødderne ristes direkte i airfryeren, og man får meget mere opvask. For det andet synes jeg, at hasselnødderne får en lidt anden smag og konsistens, når de er kogt først. De bliver mere bløde og mindre ristede i smagen, og man kan se på hasselnødderne, at de har været kogt.
Brug fx de ristede hasselnødder på yoghurtbowle med frugt og nødder, i spidskålssalat med selleri og pære eller i nutella-ish-nøddecreme.
Ristede hasselnødder i airfryer
Equipment
- Airfryer
Ingredienser
- 200 g hasselnødder (eller hvor mange der kan ligge i et lag i din airfryer)
- evt. lidt salt - hvis du vil spise nødderne som snacks
Sådan gør du
- Læg nødderne direkte i airfryerskuffen og bag dem ved 140 grader i 5 minutter.
- Hæld dem ud på et hviskestykke og nuldr dem, til skallen har løsnet sig. Der vil altid være nogle få tilbage, hvor skallen ikke har løsnet sig.
- Drys evt. lidt salt over nødderne, hvis du vil spise dem som snacks.
Video
Noter
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du har prøvet opskriften, må du meget gerne dele dine erfaringer nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube, og du må endelig kigge forbi der også. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.
Se andre opskrifter på snacks
