Avocadoen > Selleribøffer i airfryer

Sel­l­eribøf­fer i airfryer

Selleribøffer i airfryer

Veg­e­tar­bøf­fer uden mel

Det er meget let­tere at lave sel­l­eribøf­fer i air­fry­er end at stege dem på pan­den, hvor de skal vendes ofte for ikke at brænde på. Især, når man laver sel­l­eribøf­ferne uden mel eller rasp, for så er de lidt løsere i struk­turen. I air­fry­eren får sel­l­eribøf­ferne lov at bage i 10 min­ut­ter, før de skal vendes første gang, og så har de sam­let sig så meget, at de er nemme at vende.

Sel­l­eribøf­fer er en genial veg­e­tar­ret uden stivelse, og de kan bruges akku­rat som man ville bruge en almin­delig bøf. Min ver­sion af sel­l­eribøf­fer inde­hold­er hverken mel, gryn eller bæl­gfrugter, så de er også veleg­nede, hvis man ikke tåler gluten. Du kan fx bruge bøf­ferne i en veg­e­tar­burg­er med burg­er­dress­ing. Her kan jeg anbe­fale denne hay­dari med peber­frugter bagt i air­fry­er.

Hvis du er skep­tisk over­for en grøn­sags­baseret bøf lavet af sel­l­eri, så skub skep­sis­sen til side og giv dem en chance. De smager virke­lig lækkert uden at sel­l­eris­ma­gen er specielt gen­nemtræn­gende. Det er min mands favorit veg­e­tar­bøf, hvilket – måske – kan have noget at gøre med de store mængder ost, som er i sel­l­er­i­farsen 😉. Ud over sel­l­eri og ost er der blot æg og hvidløg i farsen. Alle ingre­di­enserne smelter sam­men og går op i en højere enhed, når sel­l­eribøf­ferne bliv­er bagt. Der er her sel­l­e­rien ændr­er karak­ter og bliv­er mere sød i sma­gen og fuld af umami. 

Både ched­dar eller parme­san kan bruges, men egentlig tager jeg det ikke så nøje, hvilken ost der kom­mer i.  Det må gerne være en ost med lidt smag, men ellers er det en ret, hvor man kan få bugt med eventuelle osteg­nallinger i køleskabet.

Sådan får du flotte gyldne sel­l­eribøf­fer i airfryer

Det er nemmest at bruge en food­proces­sor til at rive sel­l­eri og ost, men du kan selvføl­gelig også bruge et rive­jern. Jeg riv­er sel­l­eri og ost på det fineste rive­jern til foodprocessoren. 

Farsen skal sam­les ret hur­tigt og formes til bøf­fer med det samme. Ellers når saltet at trække en masse væske ud af massen. Jeg for­mer bøf­ferne med hæn­derne og sæt­ter dem direk­te i air­fry­eren. Min kan rumme 6 store bøf­fer. Jeg bruger bagepa­pir i air­fry­er-gry­den, da de ellers kan brænde på i bunden.

Når man laver sel­l­eribøf­fer i air­fry­er må man endelig ikke give op, når man ser deres udseende efter de første 10 min­ut­ter. Her er de nem­lig lyse i far­ven og ret våde, da sel­l­e­rien afgiv­er en del vand. Når de har fået de 25 min­ut­ter, de skal have i alt, er al væsken fordampet.

De sid­ste 5 min­ut­ter sprayer jeg sel­l­eribøf­ferne med olie og fjern­er bagepa­piret, så de bliv­er helt tørre og flot gyldne. 

Sel­l­eribøf­fer i airfryer

Sel­l­eribøf­fer er meget nemme at lave i air­fry­er. Denne opskrift er uden mel eller gryn og dermed uden stivelse og naturligt gluten­fri. Brug dem fx til vegetarburgere.
Forb. tid30 min­ut­ter
Tilb. tid25 min­ut­ter
Sam­let tid45 min­ut­ter
Ret: Hov­e­dret
Diæt: Veg­e­tarisk
Antal: 6 stk.
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • Air­fry­er
  • Food­proces­sor eller rivejern

Ingre­di­enser

  • 400 g sel­l­eri svar­er nogen­lunde til ½ stort selleri
  • 150 g revet ost
  • 1 stort æg 2 hvis de er små
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. salt
  • Peber
  • Oliespray eller oliveno­lie til pensling

Sådan gør du

  • Skær rød­derne og skrællen af sellerien.
  • Riv sel­l­eri og ost fint og bland det godt.
  • Slå æg ud i en kål og tilsæt pres­set hvidløg, salt og peber.
  • Pisk ægge­massen sam­men og hæld den ud over den revne sel­l­eri og ost.
  • Bland det hele sammen.
  • Form seks bøf­fer og sæt dem hur­tigt i air­fry­eren på bagepapir.
  • Bag dem først 10 min­ut­ter ved 200 grader.
  • Vend bøf­ferne om og bag videre i 10 minutter.
  • Vend bøf­ferne igen og spray eller pensl dem med lidt olie
  • Giv dem 5 min­ut­ter mere i airfryeren.

Not­er

Tip til opskriften: Hvis du vil tilberede sel­l­eribøf­ferne i ovn, så giv dem 25–30 min­ut­ter ved 235 grad­er i almin­delig ovn. Her behøver du ikke at vende dem under­ve­js. Men fif­fet med at spray med olie før, de er helt bagt færdig, kan stadig anbefales.

Hvis du er glad for sel­l­eribøf­ferne her, vil du måske også kunne lidt sel­l­er­ifrit­ter i air­fry­er.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden. 

Selleribøffer tilberedt i airfryer

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften