Avocadoen > Shepherds pie med blomkålsmos

Shep­herds pie med blomkålsmos

Shepherds pie med blomkålsmos

Denne shep­herds pie med blomkålsmos er lidt utra­di­tionel. Dels for­di shep­herds pie nor­malt laves med kartof­fel­mos. Og dels for­di der tra­di­tionelt bruges lam­mekød til shep­herds pie. Her har jeg brugt svinekød i stedet for, men du kan sådan set vælge, hvad du nu har lyst til af hakket kød, for­di der er så mange gode smags­gi­vere i ret­ten, så den bliv­er lækker uanset hvad. 

Min mor, som lever sam­men med en englæn­der, og der­for måske læg­ger mere i ret­tens engelske navn, synes det var mærke­ligt, at jeg havde brugt svinekød i shep­herds pie. Navnet bety­der da også hyr­dens tærte, og hyrder vogter nok ikke grise, men får. Helt så bogstaveligt behøver det nu nok ikke at tages. Ret­ten er en lækker uanset hvad – rigtig com­fort food, der er dejligt var­mende på en kold dag. 

Shep­herds pie med blomkålsmos – bedre end originalen

Shep­herds pie består af et lag kødsovs i bun­den og et lag mos øverst, som gratineres med ost. Kødsovsen laves med løg, sel­l­eri og revne gulerød­der og kry­dres med hvidløg, timi­an, ros­marin, tomat­pure, engel­sk sovs og rødvin.

Det har virke­lig over­ras­ket mig hvor godt blomkålsmos er. Blomkålsmosen har en blød og fyldig smag. Fak­tisk synes jeg, at sma­gen er end­nu bedre end kartof­fel­mos, og blomkålsmos lig­ger slet ikke så tungt i maven. En shep­herds pie med blomkål­slåg bliv­er bare end­nu bedre end den originale. 

Grøntsagerne i ret­ten kan hakkes i food­proces­sor, hvis du har en. Jeg kan bedst lide, at det er meget fint hakket (som de fleste børn), men det er jo en smagssag, så kør så længe, du synes. Food­proces­soren er en smart metode til hur­tigt at få hakket grøntsagerne til en kødsovs, som også kan bruge fx i en spaghet­ti bolog­nese. Har du ikke en food­proces­sor, kan du selvføl­gelig også sagtens hakke det hele i hånden.

Du find­er opskriften på blomkålsmos her.

Shep­herds pie med blomkålsmos

Denne Shep­herds pie med svinekød er med et låg af blomkålsmos, hvilket er meget lækkert. Fak­tisk bedre end kartof­fel­mos. Og det kom­mer fra en kartoffelelsker!
Forb. tid40 min­ut­ter
Tilb. tid30 min­ut­ter
Sam­let tid1 time 10 min­ut­ter
Ret: Hov­e­dret
Køkken: Britisk
Antal: 4 per­son­er
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • Ovn­fast fad
  • food proces­sor (kan und­lades)

Ingre­di­enser

Kødsovs

  • 3 gulerød­der
  • 3 stilke blad­sel­leri
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille dåse kon­cen­tr­eret tomat­pure 40 g
  • 2 spsk. engel­sk sovs
  • 2 dl rød­vin
  • 500 g svinekød
  • Ros­marin gerne frisk
  • Timi­an gerne frisk
  • Olie til stegning

Sam­ling

  • 1 por­tion blomkålsmos
  • 150 g ched­dar

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 225 grader.
  • Rengør gulerød­der, blad­sel­leri og løg og skær dem i grove stykker.
  • Put grøntsagerne i en food­proces­sor og kør, til du synes stør­relsen på stykkerne er tilpas.
  • Sauter grøntsagerne i lidt olie.
  • Imens steges kødet på en pande med lidt olie. Når kødet er brunet, hældes rød­vin ved, og der steges videre.
  • Mens alko­holen for­damper fra pan­den, tilsættes hvidløg og tomat­pure til gry­den med grøntsager (skrab grøntsagerne lidt til side og put lidt olie i gry­den, som hvidløg og tomat­pure kan svit­ses i.
  • Tilsæt ros­marin, timi­an og engel­sk sovs og hæld også kødet i gryden.
  • Lad kødsovsen sim­re i 15 min­ut­ter – gerne læn­gere, hvis du har tid.
  • Imens laves blomkålsmosen efter opskriften.
  • Smag kødsovsen til med engel­sk sovs, salt og peber.
  • Læg kødsovsen i bun­den af et ild­fast fad og dæk med blomkålsmosen.
  • Sæt fadet i ovnen og bag i ca. 30 min­ut­ter til osten er gylden

Not­er

Du skal bruge en por­tion blomkålsmos.
Tip: Serv­er shep­herds pie med en salat – vi får ofte gulerod­salat til, for­di det er så nemt, når nu food­proces­soren er fun­det frem.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden. 

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften