Avocadoen > Luksus snickerskage med marcipan

Luk­sus snick­er­sk­age med marcipan

Snickerskage med marcipan

Du kender måske snick­er­sk­age? Den lækre kon­fek­tk­age med peanuts, karamel og choko­lade på top­pen. Det er en af mine yndlingsk­ager, og jeg har bagt den utal­lige gange, også i brade­pan­destør­relse til ungernes klassek­age eller til kol­legerne på arbejdet.

Men den kan blive end­nu bedre. Her får du opskrift på en abso­lut luk­susudgave af snick­er­sk­age med man­delmel og mar­ci­pan, der gør bun­den ekstra saftig og lækker. Denne snick­er­sk­age er gluten­fri, da bun­den er uden hvedemel.

Tips til at bage den bed­ste snickerskage

Så hvad er hem­me­lighe­den bag den bed­ste snickerskage? 

  1. Bun­den bliv­er usandsyn­ligt lækker og saftig med marcipan.
  2. Per­fekt choko­ladekaramel. Karamellen består af sirup, sukker og kakao, som lige run­des af med lidt fløde og smør og smages til med vanil­je. Når du koger karamellen efter opskriften her, får den lige den rette kon­sis­tens. Når karamellen størkn­er, bliv­er den hverken for hård eller for fly­dende, men lige tilpas fast til at holde for­men, når kagen skæres.
  3. Karamellen skal hældes over kagen på det rigtige tid­spunkt. Det er nem­lig ikke lig­e­gyldigt, hvornår man put­ter karamellen på kagen. Du kan selv vælge, hvor­dan du vil have din snickerskage: 
    • Hvis du hælder karamellen varm over den varme kage, vil den trænge ned i kage­bun­den. Kage­bund og karamel vil gå i et. 
    • Hvis du lad­er kagen og karamellen køle helt af, før du hælder karamellen over kagen, vil den lægge sig oven på kagen.
    • Hvis du hælder den stadig ret varme karamel over den afkølede kage, vil noget af karamellen trænger ned i kagen, og noget af den lægge sig oven på kagen. Det er nok sådan, jeg synes, snick­er­sk­a­gen bliv­er allerbedst. 

Hvor­dan undgår man, at snick­er­sk­a­gen smuldrer?

Hvis kagen er nybagt og ikke har sat sig end­nu, kan den godt være lidt porøs. Til gengæld er den svam­pet og snas­ket, hvilket jeg synes er ual­min­deligt lækkert. Men den kan alt­så ikke skæres knivskarpt, før den er helt kold. Hvis du sæt­ter kagen i kølesk­a­bet til dagen efter, bliv­er den fast og kan skæres i pæne lige stykker.

Hvis der er nok af kagen, kan man jo vælge at spise den ene halvdel af kagen blød og svam­pet den første dag, og den anden halvdel skåret i pæne skarpe stykker den næste dag.

Hvilken slags choko­lade kan man bruge til snickerskage?

Du væl­ger selv om choko­laden skal være mørk eller lys. Lys choko­lade er sødere og er mere blød, også efter at kagen har stået i kølesk­a­bet. Bruger du mørk choko­lade, vil kagen være lidt sværere at skære ud, da mørk choko­lade bliv­er mere sprødt. Jeg fore­trækker halvmørk choko­lade på 45–55% kakaoind­hold, da jeg synes lys choko­lade er for sødt og mørkt er for bit­tert. Hvis du ikke kan få halvbit­ter choko­lade, kan du også blande 30% choko­lade med 70% choko­lade. Se tip til at smelte choko­lade i mikroovn eller vand­bad.

Hvad kan man bruge som erstat­ning for peanuts?

Jeg synes, peanuts hør­er til en snick­er­sk­age. Men skulle du ønske at erstat­te peanuts med noget andet, kan jeg fores­lå groft hakkede salt­man­dler. Du kan evt. bruge denne nemme opskrift på salt­man­dler i air­fry­er eller hvis du ikke har air­fry­er, så denne opskrift på lakrids­man­dler i ovn, hvor du und­lad­er lakrid­spul­ver. Og nu vi er ved kon­fek­tk­ager, kan jeg også anbe­fale brown­ie med karamel.

Snickerskage med marcipan
Udskriv
5 fra 1 stemme

Luk­sus snick­er­sk­age med marcipan

Du kender nok snick­er­sk­age? Den lækre kon­fek­tk­age med peanuts, karamel og choko­lade. Her får du opskriften på luk­sus snick­er­sk­age med mar­ci­pan og uden hvedemel.
Tilb. tid35 min­ut­ter
Bagetid25 min­ut­ter
Sam­let tid1 time
Ret: Kage
Diæt: Gluten­fri
Serv­ings: 8 per­son­er
Author: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • Tærter­fad på 22 cm i diameter

Ingre­di­enser

Kage­bund

  • 100 g sukker
  • 2 tsk vanil­jepul­ver
  • 150 g mar­ci­pan
  • 125 g smør blødt
  • 3 æg
  • 1 tsk. bagepul­ver
  • 65 g man­delmel
  • 200 g peanuts

Karamel

  • ¾ dl piske­fløde
  • ¾ dl sirup
  • 1,5 spsk kakao
  • 1,5 dl sukker 140 g
  • 35 g smør

Pynt

  • 100 g choko­lade

Sådan gør du

Kage­bund

  • Tænd ovnen på 170 grad­er varmluft.
  • Riv mar­ci­pan groft, og pisk det sam­men med sukker og vanil­je til en grynet masse. Det er nemmest med en elpisker.
  • Tilsæt det bløde smør og pisk til massen er jævn. Tilsæt æggene et æg ad gangen.
  • Sigt bagepul­ver ned i en skål med man­delmelet og vend det for­sigtigt i dejen.
  • Smør tærte­fadet og hæld dejen i.
  • Bag kagen ved 170 grad­er i ca 25 min.

Karamel

  • Put alle ingre­di­enserne til karamellen i en gryde og varm op til det koger, mens du rør­er. Jeg ple­jer at gå i gang med karamellen, når der er ca. 5 min­ut­ter tilbage af bage­ti­den på kagen. Læs oven­for, om forskellen på, hvornår du hælder karamellen over kagen. 
  • Lad karamellen småkoge ved svag vame i knap 10 min­ut­ter under omrøring.
  • Hæld karamellen over kagen.
  • Lad kagen køle af.

Pynt

  • Hak choko­laden, smelt den og fordel choko­laden over kagen.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du har prøvet opskriften, må du meget gerne dele dine erfaringer ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube, og du må endelig kigge for­bi der også. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.

Snickerskage med marcipan, karamel og chokolade

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften