Luksus snickerskage med marcipan

Du kender måske snickerskage? Den lækre konfektkage med peanuts, karamel og chokolade på toppen. Det er en af mine yndlingskager, og jeg har bagt den utallige gange, også i bradepandestørrelse til ungernes klassekage eller til kollegerne på arbejdet.
Men den kan blive endnu bedre. Her får du opskrift på en absolut luksusudgave af snickerskage med mandelmel og marcipan, der gør bunden ekstra saftig og lækker. Denne snickerskage er glutenfri, da bunden er uden hvedemel.
Tips til at bage den bedste snickerskage
Så hvad er hemmeligheden bag den bedste snickerskage?
- Bunden bliver usandsynligt lækker og saftig med marcipan.
- Perfekt chokoladekaramel. Karamellen består af sirup, sukker og kakao, som lige rundes af med lidt fløde og smør og smages til med vanilje. Når du koger karamellen efter opskriften her, får den lige den rette konsistens. Når karamellen størkner, bliver den hverken for hård eller for flydende, men lige tilpas fast til at holde formen, når kagen skæres.
- Karamellen skal hældes over kagen på det rigtige tidspunkt. Det er nemlig ikke ligegyldigt, hvornår man putter karamellen på kagen. Du kan selv vælge, hvordan du vil have din snickerskage:
- Hvis du hælder karamellen varm over den varme kage, vil den trænge ned i kagebunden. Kagebund og karamel vil gå i et.
- Hvis du lader kagen og karamellen køle helt af, før du hælder karamellen over kagen, vil den lægge sig oven på kagen.
- Hvis du hælder den stadig ret varme karamel over den afkølede kage, vil noget af karamellen trænger ned i kagen, og noget af den lægge sig oven på kagen. Det er nok sådan, jeg synes, snickerskagen bliver allerbedst.
Hvordan undgår man, at snickerskagen smuldrer?
Hvis kagen er nybagt og ikke har sat sig endnu, kan den godt være lidt porøs. Til gengæld er den svampet og snasket, hvilket jeg synes er ualmindeligt lækkert. Men den kan altså ikke skæres knivskarpt, før den er helt kold. Hvis du sætter kagen i køleskabet til dagen efter, bliver den fast og kan skæres i pæne lige stykker.
Hvis der er nok af kagen, kan man jo vælge at spise den ene halvdel af kagen blød og svampet den første dag, og den anden halvdel skåret i pæne skarpe stykker den næste dag.
Hvilken slags chokolade kan man bruge til snickerskage?
Du vælger selv om chokoladen skal være mørk eller lys. Lys chokolade er sødere og er mere blød, også efter at kagen har stået i køleskabet. Bruger du mørk chokolade, vil kagen være lidt sværere at skære ud, da mørk chokolade bliver mere sprødt. Jeg foretrækker halvmørk chokolade på 45–55% kakaoindhold, da jeg synes lys chokolade er for sødt og mørkt er for bittert. Hvis du ikke kan få halvbitter chokolade, kan du også blande 30% chokolade med 70% chokolade. Se tip til at smelte chokolade i mikroovn eller vandbad.
Hvad kan man bruge som erstatning for peanuts?
Jeg synes, peanuts hører til en snickerskage. Men skulle du ønske at erstatte peanuts med noget andet, kan jeg foreslå groft hakkede saltmandler. Du kan evt. bruge denne nemme opskrift på saltmandler i airfryer eller hvis du ikke har airfryer, så denne opskrift på lakridsmandler i ovn, hvor du undlader lakridspulver. Og nu vi er ved konfektkager, kan jeg også anbefale brownie med karamel.
Luksus snickerskage med marcipan
Equipment
- Tærterfad på 22 cm i diameter
Ingredienser
Kagebund
- 100 g sukker
- 2 tsk vaniljepulver
- 150 g marcipan
- 125 g smør blødt
- 3 æg
- 1 tsk. bagepulver
- 65 g mandelmel
- 200 g peanuts
Karamel
- ¾ dl piskefløde
- ¾ dl sirup
- 1,5 spsk kakao
- 1,5 dl sukker 140 g
- 35 g smør
Pynt
- 100 g chokolade
Sådan gør du
Kagebund
- Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
- Riv marcipan groft, og pisk det sammen med sukker og vanilje til en grynet masse. Det er nemmest med en elpisker.
- Tilsæt det bløde smør og pisk til massen er jævn. Tilsæt æggene et æg ad gangen.
- Sigt bagepulver ned i en skål med mandelmelet og vend det forsigtigt i dejen.
- Smør tærtefadet og hæld dejen i.
- Bag kagen ved 170 grader i ca 25 min.
Karamel
- Put alle ingredienserne til karamellen i en gryde og varm op til det koger, mens du rører. Jeg plejer at gå i gang med karamellen, når der er ca. 5 minutter tilbage af bagetiden på kagen. Læs ovenfor, om forskellen på, hvornår du hælder karamellen over kagen.
- Lad karamellen småkoge ved svag vame i knap 10 minutter under omrøring.
- Hæld karamellen over kagen.
- Lad kagen køle af.
Pynt
- Hak chokoladen, smelt den og fordel chokoladen over kagen.
Se andre opskrifter på kager uden mel
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du har prøvet opskriften, må du meget gerne dele dine erfaringer nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube, og du må endelig kigge forbi der også. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Tak for anmeldelsen Mathilde – det bliver man da glad i låget af 😀