Solbærsyltetøj i mikroovn
Solbærsyltetøj kan snildt laves i mikroovn. Fremgangsmåden er en lille smule anderledes end mine andre syltetøjer i mikroovn, da jeg koger bær og vand nogle minutter, før jeg tilsætter sukker. Men det er stadig en supersmart måde at koge en lille portion syltetøj.
Solbær har en meget kraftig smag, så det er faktisk synd at putte vanilje i. Det drukner helt. Solbærsyltetøj smager sådan set ret godt i sig selv, men man kan man tilsætte lidt rom. Rom og solbær rigtig godt sammen. Men spring det over, hvis der er børn, som spiser af syltetøjet. Børn skal ikke have alkohol, og de fleste børn bryder sig heller ikke om smagen. De små smagsløg er meget finere end voksnes, så alkoholen vil smage meget kraftigt igennem for dem.
Rommen skal først tilsættes, når solbærsyltetøjet er kogt færdigt i mikroovnen. Hæld det i syltetøjet, mens det stadig er brandvarmt.
Solbærsyltetøj bliver tykt af sig selv, men er solbærrene meget modne, kan man tilsætte en knivspids citronsyre til syltetøjet, så det tykner.
Solbærsyltetøj i mikroovn
Equipment
- Mikroovn (kan også koges i gryde)
Ingredienser
100 g bær
- 100 g solbær
- ½ dl vand
- 100 g sukker
- 1 tsk. rom kan undlades
150 g bær
- 150 g solbær
- ¾ dl vand
- 150 g sukker
- 2 tsk. rom kan undlades
Sådan gør du
100 g bær
- Bland bær og vand.
- Sæt i mikroovnen fuld effekt (900 W) i 2 minutter.
- Tilsæt sukker og rør rundt.
- Kog i 2 minutter fuld effekt (900W). Rør rundt en gang imellem til sukkeret er opløst·
- Kog i 3 minutter ved lav effekt.
- Tilsæt evt. rom.
150 g bær
- Bland bær og vand.
- Sæt i mikroovnen fuld effekt (900 W) i 3 minutter.
- Tilsæt sukker og rør rundt.
- Kog i 3 minutter fuld effekt (900W). Rør rundt en gang imellem til sukkeret er opløst·
- Kog i 5 minutter ved lav effekt.
- Tilsæt evt. rom.
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen 🥑. Husk at du også kan besøge Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube ❤️. Du kan også tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev.