Avocadoen > Opskrifter med spidskål – og hvordan man skærer et helt spidskål

Opskrifter med spid­skål – og hvor­dan man skær­er et helt spidskål

Sådan skærer man et helt spidskål

Salat­prep, her med spid­skål, bety­der at for­berede en større por­tion af ingre­di­enserne til salat, så man har til flere dage ad gan­gen. For mig kan det godt virke uover­skueligt at lave salat på hverdagsaften­er. Jeg vil sige, at det har gjort en kæmpe forskel for, hvor meget salat, vi spis­er, at jeg er beg­y­n­dt altid at have strim­let spid­skål og et glas vinai­grette i kølesk­a­bet. Så kan man altid hur­tigt sætte salat på bordet.

Spid­skål er meget veleg­net til salat­prep, da det hold­er sig godt, også efter det er skåret. Og der er meget tid at spare ved at skære et helt spid­skål­shoved på en gang. Det tager stort set ikke læn­gere tid at skære et helt hov­ed end at skære et kvart, og opryd­nin­gen er den samme, lig­e­gyldigt hvor meget man har skåret.

Jeg bruger ofte spid­skål som base i mine salater. Det har en mild og god smag og mæt­ter godt. Kål er også rigtig godt som tilbe­hør til aftens­mad i stedet for ris eller pasta. 

Ved at skære hele spid­skål­shovedet på en gang, er der større chance for, at man får det spist, end hvis man læg­ger det halve spid­skål tilbage i kølesk­a­bet. Her kan det hur­tigt ligge og blive trist, for­di man ikke lige ork­er at skære det. Ved at skære et helt spid­skål­shovede kan man mindske mad­spild. Skåret spid­skål kan holde sig op til en uge i kølesk­a­bet, hvis kålen var frisk, da du købte den. Jeg put­ter det i en fry­se­pose, som jeg klem­mer luften ud af og lukker tæt med en klemme.

Hvor­dan skær­er man spidskål?

Når man skal skære et helt spid­skål­shoved, er det abso­lut nemmest med et stort bræt og en god stor køkkenkniv. Det er lækrest, hvis kålen er skåret fint, så find tålmodighe­den frem og skær i tyn­de strimler.

Sådan skær­er man spidskål

Spid­skål er veleg­net til salat­prep, da det hold­er sig godt også efter det er skåret. Der er meget tid at spare ved at skære et helt spid­skål­shoved på en gang.
Forb. tid10 min­ut­ter
Sam­let tid10 min­ut­ter
Ret: Salat
Diæt: Veg­an­sk, Vegetarisk
Author: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • God køkkenkniv
  • Stort skære­bræt

Ingre­di­enser

  • 1 spid­skål

Sådan gør du

  • halver spid­skålen og skyl begge halvdele i koldt vand
  • Start med at skære den ene halvdel.
  • Skær fra top­pen i tyn­de skiv­er. Skub skiverne til side på bræt­tet, efter­hån­den som du skærer.
  • Skær, til du kom­mer til stokken. Nu del­er du det halve spid­skål i to dele på langs gen­nem stokken.
  • Skær stokken af i et skråt snit.
  • Fort­sæt med at skære tyn­de skiv­er af spid­skålen, til du er hele vejen igennem.
  • Nu skær­er du skiverne i min­dre stykker på den anden led.
  • Gen­tag med den anden halvdel.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen 🥑. Jeg ville blive så glad, hvis du også kiggede for­bi Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est eller YouTube ❤️. Du kan også tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften