Spidskålssalat med selleri, pære og estragondressing
Jeg bliver aldrig træt af spidskålssalat, og denne version med estragondressing er ingen undtagelse. Spidskål er en dejlig mild kål, der smager sødt og frisk, og går rigtig godt i et utal af kombinationer. Her har jeg blandet spidskål med knoldselleri, rucola, ristede hasselnødder og pære, og det er smage, der supplerer hinanden virkelig godt. Jeg plejer at skære et helt spidskål på en gang, så jeg har til hele ugen.
Salaten serveres med en lækker estragondressing, som man nok ville kaldes cremefraichedressing, hvis det ikke var fordi, at den er lavet med A38 og maoynnaise i stedet for creme fraiche. Dressingen er foruden estragon krydret med citron og sennep, som især klæder knoldselleri og pære rigtig godt. Eller faktisk vil jeg sige, at hele salaten går op i en højere enhed. Alle ingredienserne passer rigtig godt sammen.
Top spidskålssalaten med pære og ristede hasselnødder
Det er ikke så tit, at man bruger selleri rå i salat, men det er faktisk rigtig godt – hvis man altså kan lide sellerismagen. Jeg synes rå selleri smager ret anderledes end tilberedt selleri; det er mere frisk i smagen. Da jeg var barn, fik vi ofte en salat med revet gulerod og selleri, som jeg ikke kunne lide den gang, men som jeg tror, jeg ville elske i dag. Den må jeg prøve at lave snart.
Estragondressingen er lavet med A38, da det er et surmælksprodukt, jeg altid har i huset. Har du creme fraiche og ikke A38, kan det sagtens bruges i stedet for A38 og mayonnaise.
Jeg glemte at drysse hasselnødderne over salaten, inden billedet blev taget, men de er altså virkelig en god tilføjelse til salaten. Hasselnødderne skal ristes for at trække smagen frem og for at få skallen af. Det nemmeste er at riste hasselnødderne i airfryer. Min er en Ninja 400, og jeg har angivet i parentes, hvad programmet hedder på min airfryer. Tilpas bagetid og program efter din egen airfryer. Har du ikke en airfryer, kan du riste nødderne på en tør pande.
Jeg blander spidskål og selleri i estragondressingen, da det er med til at mørne både spidskål og knoldselleri. Til sidst toppes salaten med de ristede hasselnødder og pære.
Spidskålssalat med selleri og estragon
Ingredienser
- 200 g selleri ca. 1/2 lille eller 1/4 stor selleriknold. Kan ersattes af mere spidskål.
- 300 g spidskål ca 1/2 lile spidskål eller 1/4 stort
- 35 g rucola
- 1 pære
- 40 g hasselnødder
Dressing
- 2 spsk mayonnaise
- 6 spsk A38
- 1 tsk dijonsennep
- 2 spsk citronsaft ca 1/2 citron
- 1/2–1 spsk estragon (juster mængden alt efter om det er tørret eller frisk)
- salt og peber
Sådan gør du
- Bag nødderne i airfryer ved 150 grader i 5 minutter (bake) eller rist dem på en tør pande.
- Når hasselnødderne er kølet af, kan du “nulre” det meste af skallen af med et viskestykke.
- Skræl sellerien. Det er nemmest at gøre med en kniv. Skær sellerien i små tern ved at skære tynde skiver af selleriknolden, som du skærer på langs og på tværs.
- Skær spidskål fint.
- Skær pæren i tern (behold skrællen på)
- Bland ingredienserne til dressingen sammen.
- Bland spidskål og selleri sammen med dressingen.
- Læg rucola i bunden af et fad
- Læg spidskål og selleri ovenpå og top med pærestykkerne og de ristede nødder.
Se nyeste opskrifter på salater
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.