Stegte grønne bønner med merian
Stegte grønne bønner er tilbehør, der passer til de fleste slags kød og fisk. Jeg laver ofte bønner i en snæver vending, når jeg har for travlt til at lave salat, eller grøntssagsskuffen er løbet tør for friske grøntsager. Her kan frosne bønner redde dagen og sikre lækkert grønt til aftensmaden.
Jeg har valgt at krydre de stegte bønner med merian, men det kunne sagtens også være oregano, som minder meget om merian i smagen. Hvidløg, rosmarin, estragon eller timian er også godt med bønner.
Hemmeligheden er at stege bønnerne på panden i lidt smør. Smørret trækker smagen frem i bønnerne. Derefter skal de ikke koges, men blot stege videre på panden i den væske, de selv frigiver. På den måde kan du servere bønner med masser af smag og samtidig være sikker på, at de bliver møre uden at koge ud.
Jeg bruger frosne bønner direkte fra fryseren, men du kan selvfølgelig også sagtens bruge friske bønner. Det tager længere tid med friske bønner, fordi de skal nippes, dvs. man skærer den tynde spidse ende af bønnerne. Så hvis det skal gå hurtigt, så vælg de frosne.
Grønne bønner – eller haricots verts, som de hedder på fransk – kan dyppes i mayonnaise som pommes frittes. Eller spis de stegte bønner med tatarsovs med krydderurter og denne nemme airfryer-laks.
Stegte grønne bønner med merian
Equipment
- stegepande
Ingredienser
- 1 pose grønne bønner
- 1 klat smør
- 1 tsk meriam
- Salt og peber
Sådan gør du
- Smelt smøret på panden ved middel varme og lad det bruse op.
- Tilsæt merian og lad det stege lidt.
- Skru højt op for panden og hæld bønnerne i smørret.
- Vend rundt, så alle bønnerne er vendt i smørret. Krydr med salat og peber.
- Læg låg på panden og skru ned.
- Steg videre ved svag varme 5–10 minutter til bønnerne er så møre, som du kan lide dem.
Andre opskrifter på tilbehør uden stivelse
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.