Avocadoen > Svensk pølseret med bagt selleri og peberfrugt

Sven­sk pølseret med bagt sel­l­eri og peberfrugt

Svensk pølseret med bagt selleri

Denne ver­sion af sven­sk pølseret er med bagt sel­l­eri i stedet for kartofler. Knold­sel­le­rien skæres i tern og bages i air­fry­er, før de tilsættes pølseretten. Turen i air­fry­eren gør sel­l­e­rien mør og meget mere mild i sma­gen, end hvis man koger den.

Sven­sk pølseret er efter sigende en dan­sk gry­deret og skulle alt­så ikke have noget med Sverige at gøre. Jeg synes det nemmeste er at lave ret­ten på en pande. Når man bruner ingre­di­enserne på pan­den, får man trukket sma­gen bedre frem. Det gælder både løg, peber­frugt, pølser, papri­ka, chili og tomapuré.

Dette er en alter­na­tiv udgave af sven­sk pølseret med sel­l­eri, men den har alt det gode fra den tra­di­tionelle ret med pølser. Og så har jeg til­fø­jet peber­frugt, som giv­er en sød god smag til ret­ten og lidt ekstra farve.

Selvom sel­l­e­rien er bagt og både er mør og lækker, smager den tydeligt igen­nem. Hvis du ikke bry­der dig om sel­l­eri, er dette alt­så ikke en ret for dig. Efter at jeg har væn­net mig til at spise sven­sk pølseret med sel­l­eri, synes jeg fak­tisk, at den tra­di­tionelle er lidt tam i sammenligning.

Sven­sk pølseret er rigtig com­fort food – et andet ord for kalo­ri­erig, snas­ket, nos­tal­gisk mad 😉. Der er der­for brug for en god salat ved siden af.

Sven­sk pølseret

I denne ver­sion af sven­sk pølseret har jeg brugt sel­l­eri bagt i air­fry­er i stedet for kartofler. Det gør sel­l­e­rien mør, og den får en dejlig mild smag. Og så er der løg, papri­ka og tomat­pure som i den tra­di­tionelle gryderet. 
Forb. tid10 min­ut­ter
Tilb. tid30 min­ut­ter
Sam­let tid40 min­ut­ter
Ret: Hov­e­dret
Køkken: Dan­sk
Antal: 4 per­son­er
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Ingre­di­enser

  • 1 sel­l­eri­knold ca. 300 g
  • 1 løg
  • 1 peber­frugt
  • 500 g pølser fx wiener­pølser eller grillpølser
  • 1 spsk. papri­ka
  • ¼ tsk chiliflager
  • 1 lille dåse tomatpuré
  • 2 ½ dl fløde
  • Smør til stegning
  • Salt og friskkvær­net peber

Sådan gør du

  • Skær sel­l­e­rien i tern på ca. 1 x 1 cm. Vend dem i lidt oliveno­lie og bag dem i air­fry­er 20 min­ut­ter ved 200 grader. 
  • Imens skæres pølserne i min­dre stykker og brunes på en pande.
  • Sæt pølserne til side.
  • Snit løg i tern og svits dem på en pande i lidt smør til de er klare.
  • Skær peber­frugt i tern og tilsæt dem til løgene.
  • Skub grøntsagerne til side og put lidt mere smør på pan­den. Heri svitser du papri­ka, chiliflager, friskkvær­net peber og tomatpure.
  • Hæld flø­den over og lad det sim­re til løg og peber­frugt er møre.
  • Hæld pølserne i pan­den med løg.
  • Tilsæt sel­l­eri og lad ret­ten sim­re færdig ved svag varme i 5 minutter.
  • Smag til med salt og peber.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden. 

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften