Tatarsauce
![Tatarsauce](https://www.avocadoen.dk/wp-content/uploads/2024/05/tatarsauce_1000x667_.jpg)
Tatarsauce er en dip af mayonnaise med masser af krydderurter og kapers, der giver umami til dippen. Tatarsauce bruges ofte til paneret mad som fish & chips, men det er altså også superlækkert til andre former for fisk og kød eller til at dyppe grøntsager i, fx, gulerødder, asparges eller broccolifritter.
Krydderurter kan man faktisk ikke bruge for meget af i denne dip, og der må gerne være mange forskellige. Jeg har brugt estragon, purløg, persille og dild, men der kan man godt tilpasse efter, hvad man har. Kørvel eller karse er andre alternativer.
Tatarsauce er bedst at lave om sommeren, hvor man kan bruge friske krydderurter. Om vinteren har flere af de friske krydderurter ikke så meget smag. Når det kommer til dild og estragon, synes jeg ligefrem, at det er bedre at bruge tørret.
I en traditionel tatarsovs bruger man cornichoner, men det er ikke noget, vi plejer at spise. Jeg bruger i stedet de syltede agurker, som vi alligevel har stående. På den måde undgår vi at smide det meste af et glas cornichoner i skraldespanden, efter at det har opholdt sig i køleskabet i ugevis.
Der skal også lidt rå løg i dippen. Her kommer jeg lidt på prøve, for jeg synes, at rå løg er vældig kraftigt i smagen. Men det hører altså til i en tatarsauce. Jeg bruger et lille rødløg, og er det stort, så nøjes jeg med et halvt – men det kan man jo tilpasse efter, hvor meget man elsker rå løg.
Egentlig synes jeg, at navnet tatarsauce er ulogisk. Enten burde det hedde tatarsovs (på dansk), tartar sauce (på engelsk) eller sauce tartare (på fransk). Vores betegnelse på dansk er en underlig blanding. Men altså her er jeg nok lidt sprognørdet, for vi forstår jo alle, hvad det er
Tatarsauce
Ingredienser
- 2 dl mayonnaise
- 8 skiver petitagurker eller andre syltede agurker
- 1 skalotteløg
- 1 spsk. purløg
- 1 spsk. estragon (bladene)
- 1 spsk. persille
- 1 spsk. dild
- 3 spsk. kapers
- 1 tsk. eddike hvidvins
- 1 tsk. sennep dijon
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Pil skalotteløget og hak det fint.
- Hak kapers og syltede agurker.
- Skyl persille, purløg, estragon og dild. Tør dem og hak dem fint.
- Bland alle ingredienserne sammen.
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.
![](https://www.avocadoen.dk/wp-content/uploads/2024/05/tatarsauce_700x700.jpg)