Avocadoen > Tatarsauce

Tatarsauce

Tatarsauce

Tatarsauce er en dip af may­on­naise med mass­er af kry­d­derurter og kapers, der giv­er uma­mi til dip­pen. Tatarsauce bruges ofte til paneret mad som fish & chips, men det er alt­så også super­lækkert til andre for­mer for fisk og kød eller til at dyppe grøntsager i, fx, gulerød­der, asparges eller broc­co­l­ifrit­ter.

Kry­d­derurter kan man fak­tisk ikke bruge for meget af i denne dip, og der må gerne være mange forskel­lige. Jeg har brugt estragon, purløg, per­sille og dild, men der kan man godt tilpasse efter, hvad man har. Kørvel eller karse er andre alternativer.

Tatarsauce er bedst at lave om som­meren, hvor man kan bruge friske kry­d­derurter. Om vin­teren har flere af de friske kry­d­derurter ikke så meget smag. Når det kom­mer til dild og estragon, synes jeg lige­frem, at det er bedre at bruge tørret.

I en tra­di­tionel tatarsovs bruger man cor­ni­chon­er, men det er ikke noget, vi ple­jer at spise. Jeg bruger i stedet de sylt­ede agurk­er, som vi alligev­el har stående. På den måde undgår vi at smide det meste af et glas cor­ni­chon­er i skraldespan­den, efter at det har opholdt sig i kølesk­a­bet i ugevis.

Der skal også lidt rå løg i dip­pen. Her kom­mer jeg lidt på prøve, for jeg synes, at rå løg er vældig kraftigt i sma­gen. Men det hør­er alt­så til i en tatarsauce. Jeg bruger et lille rødløg, og er det stort, så nøjes jeg med et halvt – men det kan man jo tilpasse efter, hvor meget man elsker rå løg.

Egentlig synes jeg, at navnet tatarsauce er ulo­gisk. Enten burde det hed­de tatarsovs (på dan­sk), tar­tar sauce (på engel­sk) eller sauce tartare (på fran­sk). Vores beteg­nelse på dan­sk er en under­lig bland­ing. Men alt­så her er jeg nok lidt sprognørdet, for vi forstår jo alle, hvad det er 

Tatarsauce

Tatarsauce er en dip af may­on­naise med kry­d­derurter og kapers, der er lækker til både fisk og kød eller til at dyppe grøntsager i.
Forb. tid20 min­ut­ter
Sam­let tid20 min­ut­ter
Ret: Dress­ing og dip
Antal: 4 per­son­er
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Ingre­di­enser

  • 2 dl may­on­naise
  • 8 skiv­er petitagurk­er eller andre sylt­ede agurker
  • 1 skalot­teløg
  • 1 spsk. purløg
  • 1 spsk. estragon (bladene)
  • 1 spsk. per­sille
  • 1 spsk. dild
  • 3 spsk. kapers
  • 1 tsk. eddike hvid­vins
  • 1 tsk. sen­nep dijon
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Pil skalot­teløget og hak det fint.
  • Hak kapers og sylt­ede agurker.
  • Skyl per­sille, purløg, estragon og dild. Tør dem og hak dem fint.
  • Bland alle ingre­di­enserne sammen.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden. 

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften