Avocadoen > Tortillalasagne med kylling

Tor­tillalasagne med kylling

Tortillalasagne med kylling, peberfrugt og tomater

Denne tor­tillalasagne med kylling gem­mer på en masse grøntsager og hjem­melavet sal­sa, der smelter sam­men med ost og tor­tilla­pan­dek­ager på den mest fan­tastiske vis. Tor­tillalasag­nen fandt jeg på Arlas hjemme­side for mange år siden. Jeg har siden ledt efter opskriften igen, men jeg tror ikke, den er der mere. Så her har jeg gen­sk­abt opskriften efter hukom­melsen, men ændret den, så den pass­er til Avo­ca­doens køkken. 

For det første har jeg erstat­tet oksekød med kylling. Det giv­er en tor­tillalasagne med et lavere kli­maaftryk. For det andet har jeg val­gt at gå uden om de færdi­ge sovse, som jeg husker, der var i Arlas tor­tillalasagne. Mor­naysovs har jeg erstat­tet af flødeost og sal­sasovs med en hjem­melavet sal­sa. Hvis du ønsker at gå hele vejen, kan du bruge min opskrift på hjem­melavede low carb og gluten­fri totil­las. Men det er ikke et must. Er der ikke tid til at lave alt fra grun­den, kan man sagtens erstat­te med købte varianter.

Opskriften er opgivet til 4 per­son­er. Tor­tillalasagne på tor­tilla­pan­dek­ager af man­delmel er ret mæt­tende, så med en god salat til vil der være nok til 6 personer.

Tortillalasagne med kylling, peberfrugt og tomater
Udskriv
5 fra 1 stemme

Tor­tillalasagne med kylling

Denne tor­tillalasagne med kylling gem­mer på en masse grøntsager og hjem­melavet sal­sa, der smelter sam­men med ost og tor­tilla­pan­dek­ager på mest fan­tastiske vis.
Forb. tid45 min­ut­ter
Tilb. tid25 min­ut­ter
Sam­let tid1 time 10 min­ut­ter
Ret: Aftens­mad
Køkken: Mexikan­sk
Serv­ings: 4 per­son­er
Author: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • 2 tærter­fade ca. 20 cm i diameter

Ingre­di­enser

Sal­sa

  • 1 løg
  • 1 spsk. olie
  • 1 peber­frugt
  • 2 fed hvidløg (pres­set eller finthakket)
  • ¼ stk chili flager
  • 1 stk. spid­skom­men
  • 1 tsk. korian­der
  • 1 knsp. cayen­nepe­ber
  • 1 dåse tomater
  • ½ lime
  • 1 stk . oregano
  • ½ tsk. salt

Kødsovs

  • 3 peber­frugter gerne i forskel­lige farver
  • 1 squash
  • 400 g hakket kylling
  • 2 spsk. olie
  • 1 tsk. salt
  • peber friskkvær­net

Lasagne

  • 6 tor­tilla­pan­dek­ager ca. 18 cm i diam­e­ter – se link efter opskriften.
  • 50 g flødeost
  • evt lidt smør til at smøre tærte­fadene – behøves ikke, hvis du bruger min opskrift på tortilla. 
  • 200 g revet ost jeg kan godt lide at bruge en lagret havar­ti. Ched­dar er også et godt valg
  • 3 tomater
  • oregano

Sådan gør du

Sal­sa

  • Hak løg og peber­frugt meget fint.
  • Svits løg i lidt olie i en gryde til de er klare. Tilsæt peber­frugt og kry­d­derier (und­ta­gen oregano) og brun det lidt.
  • Tilsæt flåede tomater.
  • Lad sal­saen sim­re uden låg, mens du laver kødsovsen.
  • Smag til med oregano, lime og salt.

Kødsovs

  • Brun kødet i lidt olie på en pande og hæld kødet over i gry­den med salsa.
  • Skær peber­frugt og squash i tern og brun det på pan­den i lidt mere olie.
  • Hæld det over i gry­den og lad det hele sim­re ca. 10 min­ut­ter uden låg.
  • Smag til med salt og peber.

Tor­tillalasagne

  • Tænd ovnen på 200 grad­er (185 grad­er varmluft)
  • Smør to tor­tilla­pan­dek­ager med smøre­ost og læg dem i hvert sit smurte tærtefad
  • Fordel 1/3 af kødsovsen over de to pandekager.
  • Drys 1/3 af osten oven på kødsovsen.
  • Fort­sæt på samme måde med lag 2 og 3.
  • Skær tomater i skiv­er og fordel dem oven på osten.
  • Drys lidt oregano øverst.
  • Bag tor­tillalasag­n­erne i 25–30 minutter.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du har prøvet opskriften, må du meget gerne dele dine erfaringer ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube, og du må endelig kigge for­bi der også. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.

Et stykke tortillalasagne med tomater

Tips til opskriften på tortillalasagne

  • Jeg kan godt lide at rive en lagret havar­ti på lasag­nen. Ched­dar er også et godt valg. Du kan selvføl­gelig også bruge færdi­grevet ost.
  • Serv­er evt. sylt­ede jalapenos til tortillalasagnen. 
  • Denne ret har et højt fedtind­hold og ret lavt ind­hold af kul­hy­drat. Jeg synes der­for, det er godt med en grøn salat dertil.

2 Comments

  1. 5 stars
    “Det smager mega godt det der lasagne jeg har fået med 🤩🤩🤩❤️”
    Kom­men­tar fra vores dat­ter Katrine som fik frossen tor­tillalasagne med på job 👍👍

    1. Tak for at dele sådan en dejlig kom­men­tar 😀. Det gør jeg også selv ‑fryser ned og varmer i mikroov­nen på arbe­jdet. Det er en god frokost.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften