Tortillalasagne med kylling

Denne tortillalasagne med kylling gemmer på en masse grøntsager og hjemmelavet salsa, der smelter sammen med ost og tortillapandekager på den mest fantastiske vis. Tortillalasagnen fandt jeg på Arlas hjemmeside for mange år siden. Jeg har siden ledt efter opskriften igen, men jeg tror ikke, den er der mere. Så her har jeg genskabt opskriften efter hukommelsen, men ændret den, så den passer til Avocadoens køkken.
For det første har jeg erstattet oksekød med kylling. Det giver en tortillalasagne med et lavere klimaaftryk. For det andet har jeg valgt at gå uden om de færdige sovse, som jeg husker, der var i Arlas tortillalasagne. Mornaysovs har jeg erstattet af flødeost og salsasovs med en hjemmelavet salsa. Hvis du ønsker at gå hele vejen, kan du bruge min opskrift på hjemmelavede low carb og glutenfri totillas. Men det er ikke et must. Er der ikke tid til at lave alt fra grunden, kan man sagtens erstatte med købte varianter.
Opskriften er opgivet til 4 personer. Tortillalasagne på tortillapandekager af mandelmel er ret mættende, så med en god salat til vil der være nok til 6 personer.
Tortillalasagne med kylling
Equipment
- 2 tærterfade ca. 20 cm i diameter
Ingredienser
Salsa
- 1 løg
- 1 spsk. olie
- 1 peberfrugt
- 2 fed hvidløg (presset eller finthakket)
- ¼ stk chili flager
- 1 stk. spidskommen
- 1 tsk. koriander
- 1 knsp. cayennepeber
- 1 dåse tomater
- ½ lime
- 1 stk . oregano
- ½ tsk. salt
Kødsovs
- 3 peberfrugter gerne i forskellige farver
- 1 squash
- 400 g hakket kylling
- 2 spsk. olie
- 1 tsk. salt
- peber friskkværnet
Lasagne
- 6 tortillapandekager ca. 18 cm i diameter – se link efter opskriften.
- 50 g flødeost
- evt lidt smør til at smøre tærtefadene – behøves ikke, hvis du bruger min opskrift på tortilla.
- 200 g revet ost jeg kan godt lide at bruge en lagret havarti. Cheddar er også et godt valg
- 3 tomater
- oregano
Sådan gør du
Salsa
- Hak løg og peberfrugt meget fint.
- Svits løg i lidt olie i en gryde til de er klare. Tilsæt peberfrugt og krydderier (undtagen oregano) og brun det lidt.
- Tilsæt flåede tomater.
- Lad salsaen simre uden låg, mens du laver kødsovsen.
- Smag til med oregano, lime og salt.
Kødsovs
- Brun kødet i lidt olie på en pande og hæld kødet over i gryden med salsa.
- Skær peberfrugt og squash i tern og brun det på panden i lidt mere olie.
- Hæld det over i gryden og lad det hele simre ca. 10 minutter uden låg.
- Smag til med salt og peber.
Tortillalasagne
- Tænd ovnen på 200 grader (185 grader varmluft)
- Smør to tortillapandekager med smøreost og læg dem i hvert sit smurte tærtefad
- Fordel 1/3 af kødsovsen over de to pandekager.
- Drys 1/3 af osten oven på kødsovsen.
- Fortsæt på samme måde med lag 2 og 3.
- Skær tomater i skiver og fordel dem oven på osten.
- Drys lidt oregano øverst.
- Bag tortillalasagnerne i 25–30 minutter.
Noter
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du har prøvet opskriften, må du meget gerne dele dine erfaringer nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube, og du må endelig kigge forbi der også. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.

Tips til opskriften på tortillalasagne
- Jeg kan godt lide at rive en lagret havarti på lasagnen. Cheddar er også et godt valg. Du kan selvfølgelig også bruge færdigrevet ost.
- Server evt. syltede jalapenos til tortillalasagnen.
- Denne ret har et højt fedtindhold og ret lavt indhold af kulhydrat. Jeg synes derfor, det er godt med en grøn salat dertil.
Få inspiration til salater

“Det smager mega godt det der lasagne jeg har fået med 🤩🤩🤩❤️”
Kommentar fra vores datter Katrine som fik frossen tortillalasagne med på job 👍👍
Tak for at dele sådan en dejlig kommentar 😀. Det gør jeg også selv ‑fryser ned og varmer i mikroovnen på arbejdet. Det er en god frokost.