Avocadoen > Tunsalat a la Joe & the Juice

Tun­salat a la Joe & the Juice

Tunsalat

Her har jeg forsøgt at finde sam­men­sæt­nin­gen på en tun­salat a la Joe & the Juice. En god tun­sand­wich er alt­så virke­lig lækker, og deres tunaca­do-sand­wich er uovertruf­fen. Jeg synes denne opskrift er virke­lig lækker og min­der en del om den tun­salat, man får på Joe & the Juice. Brødet kan jeg selvføl­gelig ikke levere, når det skal være uden mel, men tun­salat­en smager også godt på hjem­melavet knæk­brød.

Opskrift på en hur­tig tun­salat eller tun­mousse. – jeg tror, man kalder denne opskrift begge dele. Måske kan man sige, at en tun­mousse er blendet, mens tun­salat­en er rørt – det ville give mening, men det er ikke noget, jeg har belæg for at sige. I så til­fælde er det her en tunsalat.

Glem alt om smør og hus­blas, som man ofte bruger i tun­mousse og som gør, at tun­blandin­gen skal stå og størkne i kølesk­a­bet i flere timer. I denne opskrift er det tun, creme fraiche og may­on­naise, der er rørt sam­men med forårsløg, tabas­co, cit­ron, dild og lage fra sylt­ede agurk­er eller jalapenos. Det tager ikke lang tid, og tun­salat­en er klar til at blive spist med det samme. Dild er selvføl­gelig bedst, når det er frisk, men det dild, man køber uden for sæso­nen smager ikke af noget. Så er der mere smag i det tørrede. 

Tun­salat som aftensmad

En gang om ugen har vi beslut­tet, at der skal være fisk på menu­en til aftens­mad. En sand­wich med tun­salat a la Joe & the Juice er et pop­ulært valg til fiskeda­gen. Det fun­ger­er som nem og hur­tig aftens­mad. Er der god tid, laver jeg også en avo­ca­dos­mooth­ie til. 

Det er nok i overkan­ten at bereg­ne tre dås­er tun til fire per­son­er, men tundåserne bliv­er alt­så min­dre og min­dre, og 2 dås­er tun er lige i under­kan­ten her­hjemme, hvor to af de fire per­son­er er sultne teenagere. Så ud fra devisen hellere for meget end for lidt, har jeg sat opskriften til fire personer.

Tun­salat a la Joe and the Juice

Nem opskrift på tun­salat a la Joe & the Juice med forårsløg, tabas­co, dild, cit­ron og lage fra sylt­ede agurk­er. Det tager ikke lang tid, og tun­salat­en er klar til at blive spist med det samme. 
Forb. tid15 min­ut­ter
Sam­let tid15 min­ut­ter
Ret: Frokost
Antal: 4 per­son­er
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Ingre­di­enser

  • 3 dås­er tun 300 g
  • 4 spsk. creme fraiche
  • 2 spsk. may­on­naise
  • 2 spsk. Cit­ron­saft ca. ½ citron
  • 1 spsk. Lage fra sylt­ede agurk­er eller jalapenos
  • 2 forårsløg
  • 1 tsk. tabas­co eller anden form for chilisovs
  • 1 tsk. tør­ret dild eller frisk dild, hvis det er i sæson
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Hak forårsløg fint.
  • Dræn tunen.
  • Kom alle ingre­di­enserne i en skål og mos med en gaffel, til tunen er find­elt, og tun­moussen er blevet sammenhængende.
  • Smag til med salt, (rigeligt) peber, cit­ron og tabas­co eller anden chilisovs.

Not­er

Serv­er tun­salat­en på disse hjem­melavede knæk­brød.
Tip: Kan du lide blad­sel­leri, så er det virke­lig et lækkert ind­slag i tun­salat­en. Skær et par stæn­gler blad­sel­leri i små tern og rør i salaten. 

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden. 

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften