Vaniljeis – nem opskrift på is med kondenseret mælk
![Hjemmelavet is med kondenseret mælk bliver blød og cremet](https://www.avocadoen.dk/wp-content/uploads/2025/01/hjemmelavet-vaniljeis_1800x1200.jpg)
Denne opskrift på is med kondenseret mælk må næsten være den nemmeste i verden. Foruden kondenseret mælk er isen lavet af to ingredienser: piskefløde og vanilje. Du får en smeltende lækker hjemmelavet vaniljeis uden mærkelige tilsætningsstoffer, og du skal bare bruge ca. 10 minutter, før du fryser isen. Hvorfor har jeg ikke vist det noget før?
Det eneste, du skal gøre for at kunne imponere med skøn hjemmelavede vaniljeis, er at skrabe vaniljekorn ud af en vaniljestang, piske flødeskum og blande kondenseret mælk i. Så er isen klar til at komme i fryseren. Her passer den sig selv, til du skal bruge den. Og det allermest geniale er, at isen er blød og cremet, selv om du ikke har rørt en finger (hehe).
Brug denne vaniljeis til brownie (verdens bedste), pandekager eller frugttærte. Hvis du har stikkelsbær, så prøv denne stikkelsbærtærte med marcipan. Stikkelsbærtæren er guddommelig, men det er jo desværre sjældent man har stikkelsbær. Isen kan også anbefales til denne æbletærte med karamelliseret mandelcrumble (man kan heldigvis altid få æbler).
Sådan får du is uden krystaller
Når man bruger kondenseret mælk har man nærmest garanti for succes, da isen ikke krystalliserer. Is med kondenseret mælk bliver nemlig helt cremet også uden ismaskine. Så hemmeligheden til at lave hjemmelavet is uden krystaller er at bruge kondenseret mælk. Det fantastiske er, at is med kondenseret mælk er cremet og blød lige fra fryseren.
En anden fordel ved at lave is af kondenseret mælk er, at man ikke behøver at bruge æg. Det synes jeg er en god ting, da isen så ikke smager af æg. Det er jo lidt en smagssag, men jeg synes ofte, at hjemmelavet is smager for meget af æg.
Spørger du mig, vil jeg sige, at der skal ægte vanilje i vaniljeis. Det er jo det isen skal mage af, så jeg putter korn fra en hel stang vanilje i vaniljeisen. Men skal isen være ekstra nem, kan du godt erstatte vaniljekorn med 2 tsk. vaniljepulver.
Vaniljeis – opskrift på is med kondenseret mælk
Equipment
- elpisker (eller piskeris)
Ingredienser
- 1 vaniljestang (eller erstat med 2 tsk. vaniljepulver pr. vaniljestang)
- 5 dl piskefløde
- 1 dåse sødet kondenseret mælk ca. 400 g
Sådan gør du
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og sæt dem af i en skål.
- Hæld fløden i skålen og pisk til den danner toppe.
- Bland forsigtigt flødeskum og kondenseret mælk.
- Hæld i en beholder med låg og frys minimum 4 timer (efter 3 timer er isen som softice).
Noter
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.
Andre opskrifter på hjemmelavet is
![](https://www.avocadoen.dk/wp-content/uploads/2025/01/vaniljeis-800x1200.jpg)