Avocadoen > Vaniljeis – nem opskrift på is med kondenseret mælk

Vanil­jeis – nem opskrift på is med kon­denseret mælk

Hjemmelavet is med kondenseret mælk bliver blød og cremet

Denne opskrift på is med kon­denseret mælk må næsten være den nemmeste i ver­den. Foru­den kon­denseret mælk er isen lavet af to ingre­di­enser: piske­fløde og vanil­je. Du får en smeltende lækker hjem­melavet vanil­jeis uden mærke­lige tilsæt­ningsstof­fer, og du skal bare bruge ca. 10 min­ut­ter, før du fryser isen. Hvor­for har jeg ikke vist det noget før?

Det eneste, du skal gøre for at kunne imponere med skøn hjem­melavede vanil­jeis, er at skrabe vanil­jeko­rn ud af en vanil­jes­tang, piske flødeskum og blande kon­denseret mælk i. Så er isen klar til at komme i fry­seren. Her pass­er den sig selv, til du skal bruge den. Og det aller­mest geniale er, at isen er blød og cremet, selv om du ikke har rørt en fin­ger (hehe).

Brug denne vanil­jeis til brown­ie (ver­dens bed­ste), pan­dek­ager eller frugt­tærte. Hvis du har stikkels­bær, så prøv denne stikkels­bærtærte med mar­ci­pan. Stikkels­bærtæren er gud­dom­melig, men det er jo desværre sjældent man har stikkels­bær. Isen kan også anbe­fales til denne æbletærte med karamel­lis­eret man­del­crum­ble (man kan heldigvis altid få æbler).

Sådan får du is uden krystaller

Når man bruger kon­denseret mælk har man nærmest garan­ti for suc­ces, da isen ikke krys­tallis­er­er. Is med kon­denseret mælk bliv­er nem­lig helt cremet også uden ismask­ine. Så hem­me­lighe­den til at lave hjem­melavet is uden krys­taller er at bruge kon­denseret mælk. Det fan­tastiske er, at is med kon­denseret mælk er cremet og blød lige fra fryseren. 

En anden fordel ved at lave is af kon­denseret mælk er, at man ikke behøver at bruge æg. Det synes jeg er en god ting, da isen så ikke smager af æg. Det er jo lidt en smagssag, men jeg synes ofte, at hjem­melavet is smager for meget af æg.

Spørg­er du mig, vil jeg sige, at der skal ægte vanil­je i vanil­jeis. Det er jo det isen skal mage af, så jeg put­ter korn fra en hel stang vanil­je i vanil­jeisen. Men skal isen være ekstra nem, kan du godt erstat­te vanil­jeko­rn med 2 tsk. vaniljepulver.

Vanil­jeis – opskrift på is med kon­denseret mælk

Smeltende lækker is med kon­denseret mælk. Vanil­jeisen er cremet helt uden iskrys­taller, og du behøver ingen ismask­ine. Vanil­jeis til brown­ie, tærte og frugt.
Forb. tid10 min­ut­ter
Fry­setid4 min­ut­ter
Ret: Dessert
Antal: 4 per­son­er
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • elpisker (eller piskeris)

Ingre­di­enser

  • 1 vanil­jes­tang (eller erstat med 2 tsk. vanil­jepul­ver pr. vaniljestang)
  • 5 dl piske­fløde
  • 1 dåse sødet kon­denseret mælk ca. 400 g

Sådan gør du

  • Skrab kornene ud af vanil­jes­tangen og sæt dem af i en skål.
  • Hæld flø­den i skålen og pisk til den dan­ner toppe.
  • Bland for­sigtigt flødeskum og kon­denseret mælk.
  • Hæld i en behold­er med låg og frys min­i­mum 4 timer (efter 3 timer er isen som softice).

Not­er

Denne is kan bruges som basis for alle andre slags is. Du kan alt­så sagtens putte choko­ladestykker, bær, mar­ci­pan, eller hvad du nu er vild med, i isen, inden du fryser den. 

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden. 

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften