Verdens bedste brownie (glutenfri uden mel)
![Brownie uden mel med is og jordbær](https://www.avocadoen.dk/wp-content/uploads/2024/03/verdens_bedste_brownie-1.jpg)
Brownie er nok den kage, jeg har bagt allermest i mit liv. Så tro mig på mit ord, når jeg siger, at denne opskrift på brownie er den bedste i hele verden! Og så er disse brownies ovenikøbet glutenfri. Jeg har en kogebog med titlen ‘Americas Test Kitchen’, som tester opskrifter indtil de kommer frem til den absolut bedste kombination af ingredienser, mængder, temperaturer og tider. Jeg har testbagt deres brownieopskrift, og den kommer ikke i nærheden af denne brownie. Jeg har testet mange andre opskrifter på brownie, og denne er simpelthen den bedste. Punktum.
Hemmeligheden ved denne brownie er faktisk, at der ikke er mel i, så kagen er derfor 100% glutenfri. Det er næsten ikke til at tro, at det kan lade gøre at bage kage helt uden mel, men med rigelige mængder chokolade, er meget muligt. Desuden er der æg i, som er med til at stabilisere kagen.
Jeg bruger chokolade på 55–70%. Chokoladesmagen bliver mere intens og mindre sød, jo mørke du vælger chokoladen. Skal kagen være glutenfri, så husk at tjekke, at chokoladen er uden gluten.
Brownien er lidt svær at skære ud i pæne stykker, hvis du skærer den, når den kommer ud af ovnen – til gengæld smager den altså også virkelig godt lun. Men vil du have pæne firkanter, så sæt kagen i køleskabet, inden den skæres.
Denne brownie går superfint til en kop kaffe, eller med is og bær som dessert. Vil du have en endnu mere snasket kage, så prøv min brownie med saltkaramel, som også er glutenfri. Chokoladebrownies er jo i den tunge ende af kageskalaen. Er du på udkig efter lidt lettere glutenfri chokoladekager, så prøv disse store, sprøde og karamelliserede cookies med chokolade.
Verdens bedste brownie uden mel
Equipment
- form 20x20 cm
Ingredienser
- 80 g smør
- 150 g mørk chokolade
- 3 æg
- 225 g sukker
- 1 spsk. Kakao* med top
- ½ knsp. knivspids salt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 160 grader og læg bagepapir i formen.
- Smelt smørret i en skål over vandbad. Imens hakkes chokoladen. Når smørret er smeltet, tilsættes chokoladen. Sluk for blusset, men lad skålen blive i gryden. Rør til chokoladen er smeltet. Stil skålen med smeltet chokolade på køkkenbordet, så den kan køle lidt af.
- Bland æg og sukker sammen. En brownie må endelig ikke piskes for længe, så det er bare til æg og sukker er godt blandet.
- Rør smør- og chokoladeblandingen i dejen.
- Bland kakao og salt i en lille skål, og sigt det i dejen.
- Bland forsigtigt dejen med en dejskraber, og hæld den i formen.
- Bag brownien i 35–40 minutter.
- Tjek med en træpind, om den er færdig. Der må godt hænge lidt kage ved, men dejen må ikke være flydende.
- Sæt kagen i køleskabet, så den kan sætte sig, inden den skæres ud i 16 stykker.
* Tjek at kakaopulver og chokolade er uden gluten for en glutenfri brownie.
Se nyeste opskrifter på kager uden mel
- Islagkage med æbleis og marcipan
- Kokostoppe i airfryer – nem opskrift med kondenseret mælk
- Kokosmakronkage med æblecreme – uden mel og bagt i airfryer
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen 🥑. Husk at du også kan besøge Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube ❤️. Du kan også tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev.
![Glutenfri brownie med is og frugt](https://www.avocadoen.dk/wp-content/uploads/2024/03/glutenfri-brownie_chokoladekage_1000x1500_400-800x1200.jpg)
Hvor meget bagepulver i brownie, det mangler i opskrift
Hej Lillian
Godt du spørger 🙂 – det er en fejl, at der står bagepulver. Oprindeligt havde jeg puttet lidt bagepulver i dejen, men jeg fandt ud af, at den faktisk bliver bedre uden. Så det er slettet nu.