10-minutter karameller med kondenseret mælk er fuldstændigt uimodståelige vaniljekarameller, som du kan koge på 10 minutter i mikroovnen. Nemt hjemmelavet slik.
Forb. tid5 minuttermin
Tilb. tid10 minuttermin
Køletid3 timert
Samlet tid3 timert15 minuttermin
Ret: Konfekt
Servings: 81stk.
Author: Avocadoen.dk
Equipment
Mikroovn
Ingredienser
125gbrun farin
125gsukker
1tsk.vaniljesukkermed top
125gsmøri tern
180glys sirup
200gkondenseret mælk1/2 dåse
Sådan gør du
Put alle ingredienser i en ovnfast skål og bland det lidt sammen.
Sæt skålen i mikroovnen Kog 2 minutter ved fuld effekt og rør rundt.
Kog i 4 minutter og rør rundt.
Kog 4 minutter.
Nu skulle karamelmassen gerne være færdig, men det afhænger af mikroovnens effekt. Hvis du er tvivl, kan du teste ved at dryppe en lille smule karamelmasse i et glas med iskoldt vand. Det skal forblive samlet som en kugle, når det rammer vandet. Hvis ikke kan du koge lidt videre i mikroovnen.
Beklæd en form på 20x20 cm med bagepapir.
Hæld karamelmassen ud i formen og stil den på køl nogle timer, til den er helt kold og hård.
Skær karamellerne ud i passende stykker. Hvis karamellerne begynder at klistre, så stil dem på køl igen til de er kolde, før du skærer videre.
Pak karamellerne ind i papir, eller vend dem i pulver, så de ikke klistrer sammen.
Opbevar karamellerne i køleskab.
Video
Noter
Tip: hvis du nøjes med at koge karamellen ca. halvdelen af tiden, har du en lækker tyk karamelsovs, der kan bruges i kager og desserter.