Syltetøj af æble, aroniabær og vanilje smager helt fantastisk og har en sød og dyb aroma. Brug det fx på ost, vafler, pandekager eller gem det til jul og brug det som alternativ til kirsebærsovs.
Forb. tid10 minuttermin
Tilb. tid10 minuttermin
Samlet tid20 minuttermin
Ret: Syltetøj
Servings: 3små glas
Author: Avocadoen.dk
Equipment
3 Glas med låg
Ingredienser
250gæblesvarede til 3 nedfaldsæbler, hvor jeg måtte skære lidt fra
250garoniabær
500gsukker
2tommevaniljestængerhar du ikke det, kan du selvfølgelig også putte fx en halv ubrugt vaniljestang i
Sådan gør du
Æblerne skylles og skæres i ultratynde både og dernæst på den anden led, så det giver ganske små stykker.
Aroniabær skylles og puttes i en gryde sammen med æblestykkerne, vaniljestænger og sukker. Koges forsigtigt op til frugten begynder at væske. Nu kan du godt skrue op til kraftig varme. Det handler om at få kogt væsken ud af syltetøjet.
Hæld syltetøjet på de skoldede glas og sæt låget på med det samme.