Æblekage uden mel - med karamelliseret mandelcrumble
Denne smuldreæblekage smager simpelthen himmelsk, og så er den uden mel. Den består af æblemos med vanilje toppet med kanel og karamelliseret mandelcrumble.
Forb. tid10 minuttermin
Tilb. tid20 minuttermin
Samlet tid25 minuttermin
Ret: Bagværk, Dessert
Køkken: Dansk
Servings: 4personer
Author: Avocadoen.dk
Equipment
Minihakker
Mikroovn kan også laves i gryde
Tærtefad på 20 cm i diameter Laver du dobbelt portion, passer den i et fad på 25-26 cm.
Ingredienser
Æblekompot
300grevet eller fintskåret æble(hellere lidt for meget end for lidt)
50gsukkerTilsæt evt lidt mere afhængigt af, hvor syrlige æblerne er
½vaniljestang
½citron (skal og saft)
Krydring
1tsk.Kanel
Smuldredej
100gmandler
50gsmør
50gsukker
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader.
Æblemos
Skær æblerne i små stykker eller riv dem groft. Jeg beholder skrællen på, med mindre den er trist.
Kom 50 g sukker sukker, vaniljekorn og selve stangen og tilsidst æblerne i en skål.
Kog i mikroovn i ca. 5 minutter alt efter mikrovnens effekt. Laver du dobbelt portion, skal æblerne koge lidt længere, ca. 8 minutter.
Rør rundt en gang i mellem.
Hvis sukkeret ikke er opløst, så kog videre ved lav effekt, til der ikke længere ligger sukker i bunden af skålen. Æblerne skal være møre, men de skal ikke være kogt i smadder.
Smag æblerne til. Er de for syrlig, så tilsæt lidt mere sukker.
Fordel æblerne i et tærtefad.
Drys kanel over.
Smuldredej
Mens æblemosen koger, laves smuldredejen.
Hak mandlerne groft i en minihakker. De skal skal stadig være hele stykker mandler tilbage.
Tilsæt smør og sukker og kør kun lige i minihakkeren til dejen akkurat er samlet.
Fordel crumblen over æblerne.
Bag kagen i ca. 20 minutter til den er gyldenbrun og karamelliseret.