Æblesyltetøj er overraskende lækkert, og det er supernemt at lave i mikroovn. Du skal bare bruge æbler, sukker og vanilje, og det tager bare 10 minutter at koge i mikroovn.
Forb. tid10 minuttermin
Samlet tid10 minuttermin
Ret: Syltning
Køkken: Dansk
Servings: 1lille glas
Author: Avocadoen.dk
Equipment
Mikroovn
Ingredienser
100g æble
50g sukker 100 g, hvis det skal være langtidsholdbart
½brugt vaniljestang
Sådan gør du
Skær æble i små stykker
Put først sukker i skålen eller glasset, som du vil koge syltetøjet i. Husk, det skal kunne tåle kogning. Tilsæt dernæst vanilje og æble. Lad være at røre til at starte med. På den måde undgår du, at sukkerkrystallerne klistrer fast til kanten
Sæt glasset i mikroovnen og kog ved fuld effekt (min mikroovn er på 900 W) i 2 minutter, til syltetøjet er kommet i kog. Rør rundt efter det første minut. Pas på – glasset bliver meget varmt.
Nu koges syltetøjet færdigt ved lav effekt, ca 180-350 W, til sukkeret er helt opløst, og det har en passende konsistens. I min mikroovn tager det ca. 3 minutter, da æblesyltetøj bliver hurtigt tykt. Mikroovne er forskellige, så hold øje med syltetøjet, mens det koger, og rør rundt ca. hver minut i starten til sukkeret er opløst. Juster mikroovnens effekt, hvis syltetøjet enten går af kog eller koger for vildt.
Fisk vaniljestangen op og sæt låg på glasset eller hæld på et rengjort glas i passende størrelse.