Appelsinis - sød og cremet med et strejf af appelsinskal
Appelsinis med appelsinkaramel er en sød og cremet flødeis med appelsin og vanilje. Appelsinisen laves af kondenseret mælk og appelsinsirup helt uden ismaskine.
Tilb. tid30 minuttermin
Frysetid4 timert
Samlet tid4 timert30 minuttermin
Ret: Dessert
Servings: 6personer
Author: Avocadoen.dk
Ingredienser
½vaniljestangeller erstat med 1 tsk. vaniljepulver pr. 1/2 vaniljestang
1dåse sødet kondenseret mælk ca. 400 g
Skal af 1 økologisk appelsin
5dlpiskefløde
2spsk.appelsinsirupkan undlades, men tilføjer ekstra appelsinsmag - se link i bunden af opskriften
Forslag til topping
Revet appelsinskal
Tørrede kandiserede appelsinskiver(se link i bunden af opskriften)
Appelsinsirup(Se link i bunden af opskriften)
Sådan gør du
Put vanilje (korn og stang), kondenseret mælk og appelsinskal i en gryde.
Kog det op og lad det simre under svag varme under konstant omrøring i 5 minutter. Pas på! Det brænder let på.
Lad appelsinkaramellen køle af.
Imens piskes fløden til skum. Piskeriset skal sætte toppe i fløden, men pas endelig på ikke at piske for meget. Jeg plejer at vende forsigtigt rundt i flødeskummet, når jeg synes, det er færdigt, så der ikke ligger upisket fløde i bunden, og så pisker jeg nogle få sekunder mere.
Når appelsinkaramellen er helt kold, røres appelsinsirup i massen, og det hele sigtes over i en skål.
Bland lidt flødeskum i appelsinkaramellen.
Derefter hændes appelsinkaramellen over i resten af flødeskummet, og det blandes forsigtigt.
Hæld ismassen i en beholder med låg og frys i minimum 4 timer.