Appelsinmarmelade kan koges nemt og hurtigt i mikroovn, hvis appelsinerne hakkes fint inden. Dejlig til morgenmad eller i en lækker karamelliseret appelsinkage.
Forb. tid5 minuttermin
Tilb. tid15 minuttermin
Samlet tid20 minuttermin
Ret: Syltetøj
Servings: 1lille glas
Author: Avocadoen.dk
Equipment
Minihakker
Mikroovn
Ingredienser
100gappelsinøkologisk. Passer ca. med 1 appelsin.
100gsukker
2-4spsk.vand
1stumpvaniljestang(kan undlades)
Sådan gør du
Skær appelsinen i skiver og pil eventuelle sten ud.
Bend appelsinen til den er finthakket.
Hæld appelsinmassen over i en skål, der tåler mikroovn, og som du kan tage ved uden at brænde dig. Vælg en skål, der er så stor, at der også er plads til at tilsætte sukker senere.
Tilsæt vanilje og et par spiseskefulde vand - den præcise mængde afhænger af, hvor saftige appelsinerne er. Appelsinmassen skal lige akkurat være dækket af vand.
Sæt i mikroovnen og kør ved fuld effekt ca. 2 minutter til massen koger. Rør rundt undervejs. Ved større mængder skal du forlænge kogetiden.
Skru mikroovnen ned til lav effekt (200-300w) og kog videre i 5 minutter. Hold øje med, at det ikke går af kog eller koger for vildt. Tilsæt lidt mere vand, hvis massen bliver tør.
Tilsæt sukker.
Kog i 2 minutter ved fuld effekt.
Skru ned og kog videre i 5 minutter ved lav effekt. Husk at røre undervejs. Sukkeret skal være helt opløst.
Fisk vaniljestangen op og hæld marmeladen på et skoldet glas.