Banankage med marcipan og karamelglasur (glutenfri)
Kage med banan er altid godt, men karamelglasuren er stjernen i denne glutenfri kage. Banankagen er uden mel, hvor marcipan sikrer en lækker smag og konsistens.
Forb. tid20 minuttermin
Tilb. tid30 minuttermin
Samlet tid50 minuttermin
Ret: Bagværk, Dessert
Diæt: Glutenfri
Servings: 8stykker
Author: Avocadoen.dk
Equipment
Springform ca. 21 cm i diameter
Ingredienser
Banankage
200gmarcipan
3bananer(modne)
1tsk.vaniljepulver
100gsmør(+ lidt til at smøre formen)
3æg
100gmandler
Karamelglasur
50gsmør
2spsk.Farin
1spsk.Flødekan erstattes af mælk
½tskvaniljepulver
1½dlflormelis
Pynt
Frysetørrede hindbær
Sådan gør du
Kage
Tænd ovnen på 175 grader
Åbn springformen og læg et stykke bagepapir hen over bunden. Når springformen lukkes ligger bagepapiret pænt glat i formen. Smør formens sider med lidt smør.
Smelt smøret og lad det køle af.
Skær imens bananerne i små stykker eller mos dem med en kartoffelmoser, hvis du har sådan en.
Klip/riv eller skær marcipanen i små stykker og pisk marcipan, vaniljesukker og banan sammen til blandingen er jævn.
Hæld det smeltede smør i blandingen, mens du pisker.
Slå æggene ud i en skål og tilsæt dem et ad gangen, mens du pisker.
Mal mandlerne til mel i en minihakker, og vend mandelmelet i dejen med en dejskraber.
Hæld dejen i en springform og bank den let ned i bordet, så dejen fordeler sig jævnt i formen.
Bag kagen i ca. 30 minutter. Prik i kagen med en træpind for at se, om den er færdig.
Karamelglasur
Lad kagen køle af, før du laver karamellen.
Smelt smør i en gryde sammen med brun farin og vanilje.