Blomkålsmos er hurtigt at lave og kan bruges i stedet for kartoffelmos. Blomkål giver en lækker cremet mos med en virkelig delikat smag med få kulhydrater.
Forb. tid10 minuttermin
Samlet tid10 minuttermin
Ret: Tilbehør
Diæt: Vegetarisk
Servings: 4personer
Author: Avocadoen.dk
Equipment
Stavblender eller blender
Ingredienser
1blomkåleller to, hvis de er små
50gsmør
1knsp.muskat(stødt eller revet)
Salt og peber
Persille til pynt
Sådan gør du
Skær blomkålen i kvarte og skær stokken i kvarte. Dels resten af blomkålen i buketter, og kog dem i letsaltet vand til de er møre. Det tager ca. 5 minutter.
Hæld vandet fra gryden og tilsæt smør. Blend til mosen er jævn medmindre du ønsker en mere rustik blomkålsmos. I så fald kan du mose den med en kartoffelmoser.
Smag til med muskatnød, salt og peber og drys hakket persille over.