Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
Blommetrifli med nøddecrumble uden mel (i airfryer)
Blommetrifli, både blommekompot og nøddecrumble, kan bages i airfryer. Triflien samles med en let og lækker vaniljecreme.
Forb. tid
10
minutter
min
Tilb. tid
40
minutter
min
Samlet tid
50
minutter
min
Ret:
Dessert
Køkken:
Dansk
Servings:
4
personer
Author:
Avocadoen.dk
Equipment
Airfryer
Ingredienser
Blommekompot
400
g
blommer
uden sten i kvarte
50
g
rå rørsukker
2
spsk.
amaretto
(kan udelades eller erstattes af en hel stjerneanis)
Nøddecrumble
50
sukker
2
tsk.
Vand
100
g
blandede nødder
groft hakket
Creme
100
g
creme fraiche
100
g
piskefløde
1
spsk.
sukker
½
vaniljestang
kornene
Sådan gør du
Blommekompot
Bland ingredienserne i et ildfast fad, og bag i airfryer ved 170 grader i 30 min.
Når blommekompotten er afkølet tilsættes amaretto.
Nøddecrumble
Bland vand og sukker i en lille skål, og hæld det ud på et stykke bagepapir i airfryeren. Smelt sukkerblandingen i 3 minutter ved 150 grader.
Tilsæt de grofthakkede nødder, og vend rundt, så nødderne er dækket af sukkermassen.
Bag i 10 minutter ved 150 grader.
Husk at røre en gang imellem.
Creme
Bland piskefløde, creme fraiche, sukker og kornene fra vaniljestangen, og pisk til en let creme.
Samling
Læg triflien sammen i et glas med lag af blommekompot, creme og nødder.