Verdens bedste brownie uden mel med karamel i midten. Denne kage med chokolade og kondenseret mælk er glutenfri, eftersom den er bagt uden mel.
Forb. tid20 minuttermin
Tilb. tid40 minuttermin
Tid i køleskabet6 timert
Samlet tid1 timet
Ret: Bagværk
Køkken: Amerikansk
Diæt: Glutenfri
Servings: 24stykker
Author: Avocadoen.dk
Equipment
1 Bradepande 32x20 cm
Ingredienser
Brownie
120gsmør
250gmørk chokolade*
375gsukker
5æg
2spsk.kakao*
¼tsk.salt
Karamel:
1dåse kondenseret mælk
80gramsmør
80grambrun farin
½tsk.salt
1tsk. vaniljepulver*
Sådan gør du
Brownie
Tænd ovnen på 170 grader
Læg bagepapir i en form på 32×20 cm
Smelt smørret i en skål over vandbad. Imens hakkes chokoladen. Når smørret er smeltet, tilsættes chokoladen. Sluk for blusset,men lad skålen blive i gryden. Rør til chokoladen er smeltet. Stil skålen med smeltet chokolade på køkkenbordet, så den kan køle lidt af.
Rør æg og sukker sammen. En brownie må endelig ikke ikke piskes for længe.
Rør smør- og chokoladeblandingen i dejen.
Bland kakao og salt og sigt det i dejen.
Bland forsigtigt dejen med en dejskraber.
Hæld 2/3 af dejen i formen - du skal gemme nok dej til at du kan hælde endnu et lag chokoladedej øverst på kagen senere. Sæt kagen i ovnen i 20 minuter. Imens tilberedes karamellen.
Karamel
Metode 1 i gryde: Put alle ingredienserne i en gryde og kog karamellen ved middel varme, mens du rører grundigt, så karamellen ikke brænder på. Skru ned på lavt blus, når karamellenmassen er kommet i kog. Kog massen videre til karamellen tykner og bliver lysebrun. Det passer nogenlunde med bagetiden på brownien, måske lidt mindre. Det afhænger af, hvor meget varme, du har under gryden.
Metode 2 i mikroovn: Smelt smør og brun farin 1 ½ minutter i mikroovn ved fuld effekt. Tilsæt kondenseret mælk, salt og vaniljepulver og kog videre i 4-5 minutter til massen bobler. Husk at røre en gang imellem. Hvis du laver halv portion, skal kogetiden i mikroovn mindskes til 2-3 minutter.
Bagning
Efter 20 minutter tages kagen ud af ovnen, og karamellen fordeles ud over kagen. Du skal være meget forsigtig, da kagen nedenunder stadig er blød.
Dernæst fordeles den sidste trejdedel af dejen over karamellen. Tag dig god tid og vær forsigtig, så du ikke får blandet karamel og dej. Bag kagen videre i 20-25 minutter. Tjek med en træpind, om den er færdig. Der må godt hænge lidt kage ved, men dejen må ikke være flydende.
Sæt brownien i køleskabet, så den kan sætte sig, inden du skærer den.
Noter
Tip: Karamellen i denne opskrift kan også bruges som karamelsovs til is.