Famous fudge er en amerikansk opskrift på hjemmelavet fudge med chokolade, kondenseret mælk og skumfiduser. Karamellerne er så bløde, at de smelter på tungen.
Forb. tid20 minuttermin
Køletid2 timert
Samlet tid2 timert20 minuttermin
Ret: Konfekt
Køkken: Amerikansk
Servings: 64stk.
Author: Avocadoen.dk
Equipment
bradepande på ca. 20×20
Ingredienser
340gsukker
200gkondenseret mælk1/2 dåse
1tsk.flydende vaniljeekstraktkan erstattes af vaniljepulver
30gsmør
¼tsk.salt
200ghalvbitter chokolade45-55%
50gmini-skumfidusereller alm. skumfiduser klippet i mindre stykker
1dlhakkede pekannødderkan udelades
Sådan gør du
Beklæd bradepanden med bagepapir. For at få papiret til at ligge glat i formen, klipper jeg to stykker på 20 centimeters bredde, der er så lange, at de rager op over formens kanter, og lægger på hver sin led i formen. Det gør det meget nemmere at hive karamellen op af formen igen, når den er størknet.
Bland sukker og kondenseret mælk i en gryde.
Massen bringes i kog over medium varme mens der røres.
Kog massen i 5 minutter og tag gryden af varmen. Pas på ikke at koge for længe – så bliver fudgen grynet.
Rør skumfiduser, chokolade, pekannødder, smør, salt og vanilleekstrakt i. Rør indtil skumfiduserne er opløst.
Hæld massen i bradepanden og stil den på køl, til den er fast. Skær i stykker på 2,5 x 2,5 cm.