Store glutenfri cookies med chokolade. Disse småkager bliver sprøde og karamelliserede på den helt rigtige måde med fint hakkede mandler frem for mandelmel.
Forb. tid20 minuttermin
Tilb. tid12 minuttermin
Samlet tid32 minuttermin
Ret: Bagværk
Køkken: Amerikansk
Diæt: Glutenfri
Servings: 12
Author: Avocadoen.dk
Ingredienser
100gblødt smør
75gbrun farin
1æg
150gmandler hakket fint i minihakker
1tsk.bagepulver
¼teskefuld salt
1tskvaniljepulver
100ghakket chokolade (lys eller mørk)
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175° almindelig ovn.
Pisk smør og brun farin sammen til det er luftigt.
Rør æg i.
Bland mandelmel, bagepulver, vanilje og salt sammen og vend det i dejen.
Hak chokoladen og vend den i dejen.
Brug en spiseske til at sætte små kugler af dej på en bageplade med bagepapir. Hvis du vil veje dem af, skal de veje 35-30 afhængigt af, hvor stort ægget er. Der kan være seks på bageplade.
Bag småkagerne i ovnen i 12-14 minutter. De skal være gyldne i kanten.