Glutenfri osteboller med mandelmel -opskrift i airfryer og ovn
Lækre low carb osteboller til sandwichbrød, burgerboller eller suppebrød. De glutenfri ostebrød bages hurtigt med bagepulver og mandelmel i airfryer eller ovn.
Forb. tid5 minuttermin
Tilb. tid12 minuttermin
Samlet tid17 minuttermin
Ret: Brød
Diæt: Glutenfri
Servings: 2stk.
Author: Avocadoen.dk
Equipment
Airfryer - kan også bages i ovn
Minihakker - foodprocessor eller blender - kan undværes, hvis du bruger revet ost
2 Muffinsforme - mine har en diameter på 9,5 cm
Ingredienser
50gmandelmel
50gost(revet eller i mindre stykker)
1æg
2spsk.fløde(kan erstattes af mælk, men det er bedst med fløde)
½tsk.bagepulver
⅛tsk.fint salt
Olie til formen
Forslag til topping
Chiliflager og revet ost
Sesamfrø
Hvidløgsolieet lille presset fed hvidløg rørt ud i lidt olivenolie
Sådan gør du
Dej
Blend ost, æg, fløde, bagepulver og salt til dejen er jævn (eller brug revet ost og pisk dejen sammen)
Hæld dejen i smurte muffinsforme.
Bagning
Airfryer: Bag bollerne i 12 minutter ved 160 grader
Ovn: Bag bollerne i 15 minutter ved 180 grader.
Varianter:
Chili-cheese: Drys med chiliflager og revet ost, inden bollerne bages.
Burgerboller: Drys med sesamfrø, inden bollerne bages.
Suppebrød: Tag bollerne ud og pensl dem med hvidløgsolie, før du bager dem færdigt de sidste 2 minutter.