Gulerodssalat med limequat, ristede mandler, kanel og vanilje
Denne gulerodssalat med limequat, ristede mandler, kanel og vanilje er så lækker, at den – næsten – er en dessert. Vi spiser den da også efter maden i små skåle.
Forb. tid20 minuttermin
Samlet tid20 minuttermin
Ret: Salat
Diæt: Vegansk, Vegetarisk
Servings: 4personer
Author: Avocadoen.dk
Equipment
Rivejern eller foodprocessor
Ingredienser
700ggulerødder
2spsk.mandler
1limequat (saften)eller saften fra 1/2 citron (1 hel, hvis den er lille)
1spsk.olie efter eget valg
2limequatkan erstattes af rosiner, mandarin, appelsin, æble eller granatæblekerner.
½tskkanel
1knsp. vanilje
1tsk.honning.
Sådan gør du
Rør marinaden sammen af citrussaft, olie, kanel og vanilje
Riv gulerødder fordel hurtigt marinaden over.
Tilsæt citrusfrugt eller granatæblekerner.
Rist mandlerne i airfryer ved 150 grader i 5 minutter. Airfryere er forskellige, så hold øje med mandlerne. Har du ikke en airfryer, kan du også riste mandlerne let på en tør pande. Hak dem groft og drys dem over salaten lige inden servering.