Lækker mør kylling med citrus, hvidløg og rosmarin. Kyllingen er spatchcocked, hvilket gør, at den bliver hurtigere og mere jævnt færdig.
Forb. tid15 minuttermin
Tilb. tid55 minuttermin
Samlet tid1 timet10 minuttermin
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Diæt: Diabetesvenlig
Servings: 4personer
Author: Avocadoen.dk
Ingredienser
1helkylling
1broccoli
2økologiske citronereller 4 limequatter
1posebønner
2hele hvidløg
6kviste rosmarin
Olivenolie
Salt og peber
Tilbehør:
Grøn salat
Olie-eddike-dressing
Sådan gør du
Tænd ovnene på 220 grader almindelig ovn.
Læg kyllingen på et skærebræt med brystsiden nedad.
Klip eller skær rygsøjlen ud.
Vend kyllingen om og tryk den flad.
Læg kyllingen med skindsiden opad på en bagerist og spray eller pensl skindet med olivenolie. Drys med salt og peber og noget af den friske rosmarin.
Skær broccolien i buketter.
Skær to hele hvidløg igennem, så der åbnes op ind til hvidløgsfeddene.
Skære citron eller limequatter i både. Sørg for at fjerne eventuelle sten.
Læg broccoli, bønner og citrusfrugter, rosmarinkviste og de fire halve hvidløg på en bageplade og spray med lidt olie. Drys lidt salt over.
Sæt kyllingen i ovnen og bagepladen med broccoli nedenunder.
Steg i 10 minutter og skru så ned på 200 grader varmluftsovn.
Steg videre i 40-50 minutter til kyllingen er mør. Vend forsigtigt broccoli og bønner rundt et par gange undervejs.
Hold øje med broccoli , bønner og hvidløg, og tag dem ud, hvis de er færdige før kyllingen.
Server kylling med citronskiverne og lad hver enkelt presse saften fra de stegte citronbåde ud over kylling og grøntsager.
Noter
Server med en grøn salat med olie-eddike-dressing.Tip: Put resterne, som du har klippet fra kyllingen, i en lille gryde med en gulerod, et lille løg og hvis du har det lidt selleri eller en stilk bladselleri, 3-4 peberkorn, salt og et laurbærblad. Dæk med vand og kog i en times tid. Så har du en lille portion bouillon til næste gang du har brug for det.