Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
Hjemmelavet koldskål med ymer og limequat
Hjemmelavet koldskål med kærnemælk, ymer og limequat. Server med mandelknas, der smager af kammerjunkere, men er helt uden mel.
Forb. tid
30
minutter
min
Samlet tid
30
minutter
min
Ret:
Dessert
Køkken:
Dansk
Diæt:
Glutenfri
Servings:
4
personer
Author:
Avocadoen.dk
Equipment
Håndmixer eller piskeris
Airfryer
(eller ovn eller pande)
Minihakker
Ingredienser
Koldskål
½
l
kærnemælk
½
l
ymer
1
vaniljestang
kornene derfra
1
limequat
saften derfra
6
spsk.
sukker
Mandelknas
100
g
mandler
2
tsk.
honning
1
tsk.
vanilje
1
knsp. salt
Sådan gør du
Pisk ingredienserne til koldskålen sammen.
Hak mandlerne groft.
Rist dem i airfryer 8 min ved 150 grader (jeg bruger et program, der hedder bake).
Ryst mandlerne undervejs.
Tag 1/4 af mandlerne fra (ca. 25 g) og kør dem til groft mandelmel i en minihakker. (dette trin kan undlades)
De resterende mandler forbliver i airfryeren og blandes med honning, vaniljepulver og salt.
Rist videre i 5 min ved 150 grader
Rør i blandingen undervejs.
Bland de honningristede mandler med mandelmelet. (spring over, hvis du sprang over trin 5).
Pynt med små fine skiver af limequat. De kan spises hele.