Hjemmelavet vaniljepulver uden sukker af hele vaniljestænger
Opskrift på hjemmelavet vaniljepulver uden sukker, kunstig vanillin eller andre tilsætningsstoffer. Metode til at at tørre vaniljestænger uden dehydrator.
Forb. tid5 minuttermin
Tørretid170 timert
Samlet tid170 timert5 minuttermin
Ret: Krydderi
Servings: 1lille glas
Author: Avocadoen.dk
Equipment
Kaffe/krydderikværn. En god minihakker eller morter kan også bruges. Man kan ikke bruge en store foodprocessor eller blender, da vaniljestængerne blot flyver rundt i det store glas.
Ingredienser
10vaniljestængerDu skal helst have en hvis mængde for at kunne blende stængerne. Bruger du en morter til at pulverisere dem, kan du i princippet lave en. Du kan selvfølgelig sagtens lave flere end 10 på en gang.
lidtalkohol fx rom eller vodka til at rense stængerne, før de tørres.kan undlades, men det giver et renere produkt.
Sådan gør du
Hvis du vil, kan du starte med at vaske vaniljestængerne i alkohol.
Skær/klip enderne af og skær/klip vaniljestængerne i stykker på ca. 3 cm.
Læg vaniljen i en skål dækket af sukker og læg et klæde over skålen. Lad skålen stå på køkkenbordet eller et andet tør sted med god luftcirkulation, til de er helt tørre. Det tager en uge eller mere. Jeg vender lidt på dem med en lille gaffel en gang om dagen.
Efter en uge, kan du teste om vanilijestængerne er tørre, ved at bøje dem. De skal være så tørre, at de knækker, når du prøver at bøje dem. Ellers lad dem stå lidt længere.
Pulveriser vaniljestængerne. Har du en kaffe/krydderikværn, så brug den. Ellers brug en minihakker. Kværn til du har fint pulver.
Sigt vaniljen. De stykker, der bliver tilbage, kan fx bruges i en creme eller andet, som koges og sigtes bagefter.
Put vaniljepulveret i et glas med låg.
Noter
Brug dette vaniljepulver i stedet for vaniljesukker i samme mængder. Det hjemmelavede vaniljepulver er ikke egnet i meget lyse cremer pga. vaniljestængernes mørke farve.