Denne opskrift på hyldeblomstsaft giver det lækreste hyldeblomstmarmelade i bonus. Man laver marmeladen ved at koge citron-hyldeblomst-pulpen med sukker.
Forb. tid30 minuttermin
Tilberedning (uden trækketid)1 timet
Samlet tid1 timet30 minuttermin
Ret: Drinks, Syltetøj
Køkken: Dansk
Author: Avocadoen.dk
Ingredienser
Hyldeblomstsaft
50hyldeblomstskærme
2kgsukker
3citroner
50gcitronsyre
2lvand
Evt. atamon til skylning af flasker og til saften.
Hyldeblomstsyltetøj
Pulp af hyld og citron
Lige så meget sukker som pulpca. 500 g
Sådan gør du
Hyldeblomstsaftevand
Kog vand og sukker op.
Imens klippes hyldeblomsterne af stænglerne.
Skæl citronskallen af. Pil det hvide af citronen og kasser det.
Skær citronerne i skiver og sørg for at fjerne alle kerner fra citronen.
Sluk for gryden, når sukkermassen koger og hæld alle ingredienserne i.
Lad hyldesaften trække 3-5 dage i køleskabet.
Sigt hyldesaften gennem et klæde og hæld det på rengjorte flasker.
Hyldeblomstmarmelade
Blend citron-hyldeblomst-pulpen til en grov masse.
Vej pulpen og tilsæt lige så meget sukker.
Hvis pulpen er meget tør, så tilsæt lidt hyldeblomstsaft.
Kog marmeladen forsigtigt med låg i i 5-10 minutter. marmeladen bliver hurtigt tykt, så det skal ikke koge for længe.