Islagkage med mandelbund, æbleis og marcipan er et hit som dessert til gæster, da den laves på forhånd. Æbleisen bliver blød og cremet helt uden ismaskine.
Tilb. tid1 timet40 minuttermin
Frysetid4 timert
Samlet tid5 timert40 minuttermin
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Diæt: Glutenfri
Servings: 8personer
Author: Avocadoen.dk
Equipment
Minihakker
Frysepose stor
Håndmikser
Kageplast
Springform på 22 cm i diameter
2 Blomsterudstiksforme i forskellige størrelser eller andre udstiksforme
Ingredienser
Æbleis
600gfintskåret æble uden skræl og kernehusvægt efter, man har ordnet æblerne
3spsk.sukker
1vaniljestang
½citronskal og saft
½dåse kondenseret mælk
1½dlfløde
Mandelbund
2æg
135gmandler
135gsukker
Lidt smør til formen
Pynt
100gmarcipan
⅛tsk.rød konditorfarve eller anden farve alt efter motiv
⅛tsk.rød eller anden farve
Sådan gør du
Mandelbund
Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
Blend mandlerne til groft mandelmel.
Skrab kornene ud af vaniljestangen - gem stangen.
Pisk æg, sukker og vanilje, til det er lyst og luftigt.
Vend de blendede mandler i æggehviderne.
Spænd bagepapir fast i bunden af en springform på 22 cm og smør siderne og bagepapiret med smør.
Fordel massen i formen.
Bag mandelbunden i ovnen i ca. 30 minutter til den er pænt lysebrun.
Lad den køle helt af i formen.
Æblemos
Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i små stykker.
Riv citronskallen fint af citronen og sæt til side.
Kog æble, sukker, citronsaft og vaniljestangen i en gryde med låg til æblerne er begyndt safte.
Tag låget af og kog æblemosen ind til den er tyk og uden væske. Det tager 10-15 minutter alt efter hvor saftige æblerne er. Sørg for at røre godt i gryden og hold øje med, at det ikke brænder på.
Purer mosen gennem en sigte og tilsæt den fintrevne citronskal.
Lad æblemosen køle helt af i køleskabet. Imens laves marcipanfigurerne. Se hvordan under opskriften.
Æbleis
Bland kondenseret mælk i æblemosen.
Pisk fløden til flødeskum og vend det i mosen.
Riv resterne af marcipanen groft og vend i isen - sørg for, at det er godt fordelt.
Samling
Frigør forsigtigt kagen fra ringformens sider og åbn ringformen. Jeg bruger en plastikspatel, så jeg ikke ridser springformen. Kagen skal blive stående på bagepapiret på formens bund.
Sæt et stykke kageplast mellem kagen og bunden. Luk springformen igen.
Hæld æbleisen ovenpå bunden og pynt med marcipanblomsterne.
Dæk islagkagen til og sæt den i fryseren mindst 4 timer.