Lækker glutenfri jordbærkage i luksusversion med marcipanbund (hjemmelavet mazarinbund), chokolade, mascarponecreme og abrikossyltetøj. Sommerens bedste kage.
Forb. tid30 minuttermin
Tilb. tid30 minuttermin
Samling15 minuttermin
Samlet tid1 timet15 minuttermin
Ret: Bagværk, Dessert
Køkken: Dansk
Diæt: Glutenfri
Servings: 10personer
Author: Avocadoen.dk
Equipment
Springform på 22 cm
Ingredienser
Mazarinbund
125grørsukker
150gmarcipan
125gsmørblødt
3æg
65gmandler malet til mel
Chokoladeovertræk
80gchokolade 50-60%
20g.smør
Mascarponecreme
1vaniljestang
250gmascarpone
¼lpiskefløde
2spsk.flormelis
5spsk.abrikossyltetøj(kan erstattes af citron- eller limeskal)
Pynt
500gjordbær(eller så mange du kan få plads til på kagen - jo flere jo bedre)
Ribsgele 1 spsk.
Spiselige blomster som jordbær- eller hyldeblomster eller grønne urter som basilikummynte eller citronmelisse.
Sådan gør du
Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
Bund
Riv marcipan groft, og pisk det sammen med sukker til en grynet masse. Det er nemmest med en elpisker.
Tilsæt det bløde smør og pisk til massen er jævn. Tilsæt æggene et æg ad gangen.
Mal mandlerne helt fint, men pas på ikke at male for længe, så melet kommer til at klumpe.
Sigt mandelmelet i dejen og vend det rundt i dejen.
Smør springformen og hæld dejen i.
Bag kagen ved 170 grader i 30 min. Lad den blive helt kold, før du tager den ud af formen.
Chokoladeovertræk
Hak chokoladen fint
Smelt smørret over vandbad og tilsæt chokoladen.
Rør til det er blandet.
Fordel chokoladen over bunden med en dejskraber.
Lad chokoladen størkne på bunden.
Creme
Pisk ingredienserne til mascarponecremen sammen. Pisk kun til den lige er blevet tyk. Vend abrikossyltetøjet i.
Jordbær
Skyl jordbærrene og nip dem. Sørg for, at de er helt tørre.
Samling
Fordel cremen på mazarinbunden.
Læg jordbærrene på kagen.
Smelt ribsgeleen i mikroovn eller over vandbad til den lige akkurat er smeltet, ca. 20-25 sekunder.
Pensl jordbærrene med ribsgeleen.
Pynt kagen til sidst med blomster eller grønne blade (eller begge dele).