Dette jordbærsyltetøj med citron og vanilje har den perfekte balance mellem sødt og syrligt. Brug det på panderkager eller som topping på skyr eller grød.
Forb. tid3 minuttermin
Tilb. tid7 minuttermin
Samlet tid9 minuttermin
Ret: Syltetøj
Køkken: Dansk
Servings: 1lille glas
Author: Avocadoen.dk
Equipment
Glas som tåler kogning
Mikroovn
Ingredienser
100gJordbær
50gsukker100 g, hvis syltetøjet skal være langtidsholdbart
½citronsaft og skal
½Vaniljestangbrugt
Sådan gør du
Skær jordbærrene i meget små stykker.
Put sukker i glasset, som du vil koge syltetøjet i og tilsæt dernæst vanilje, citronsaft- og skal og jordbærstykkerne. Undlad at røre. På den måde undgår du, at sukkerkrystallerne klistrer fast til kanten
Sæt glasset i mikroovnen og kog ved fuld effekt (min mikroovn er på 900 W) i 2 minutter, til syltetøjet er kommet i kog. Rør rundt efter det første minut. Pas på – glasset bliver meget varmt. Jeg lader det stå i mikroovnen, når jeg rører rundt.
Nu koges syltetøjet færdigt ved lav effekt, ca 180-350 W, til det har en passende konsistens. Det tager ca. 5 minutter. Hold øje med syltetøjet, mens det koger, og tag det ud og rør rundt ca. hver minut. Juster mikroovnens effekt, hvis det enten går af kog eller koger for vild.
Fisk vaniljestangen op, og sæt låg på glasset.
Noter
Opbevar i køleskab, med mindre du har brugt lige så meget sukker som bær.