Det er hurtigt og nemt at lave laks i airfryer. Til denne bagte laks med citron, har jeg lavet broccolifritter, kogte asparges og tatarsauce.
Forb. tid15 minuttermin
Tilb. tid10 minuttermin
Samlet tid25 minuttermin
Ret: Hovedret
Diæt: Glutenfri
Servings: 4personer
Author: Avocadoen.dk
Equipment
Airfryer
Ingredienser
Broccolifritter
1broccoli (2, hvis de er små)
2spsk.Olivenolie
Salt
Laks
600glaks
1citron(økologisk)
Salt og peber
2bundterasparges
Sådan gør du
Broccolifritter
Rengør broccolien.
Skær stokken af, og skær den i stykker på størrelse med pommes frittes.
Bræk eller skær resten af broccolien i mindre stykker
Put broccolistykkerne i kogende letsaltet vand og lad dem koge 1 minut.
Tag dem op med en hulske og læg dem i en skål (det varme vand kan genbruges til aspargesene). Lad broccolistykkerne dryppe godt af.
Overhæld broccolien med olivenolie og bland det godt rundt, så der er olie over det hele.
Bag broccolifritterne i airfryeren ved 240 grader i 8-16 minutter. Bagetiden afhænger af, hvor fuld skuffen er, så hold øje med dem – de skal være lidt brune i kanten.
Drys lidt salt på broccolifritterne.
Laks
Fjern skindet fra laksen og læg den på et stykke bagepapir i skuffen til airfryeren.
Kværn salt og peber på og læg skiver af citron.
Bag laksen i airfryeren i 10 minutter ved 180 grader
Asparges
Skræl de hvide asparges. Knæk enderne af både de hvide og grønne asparges.
Put de hvide asparges i kogende letsaltet vand og lad dem koge i 6 minutter, før de grønne asparges tilsættes. Kog videre i 2 minutter.
Tag dem op af vandet med det samme og anret dem på et fad.