Du kender nok snickerskage? Den lækre konfektkage med peanuts, karamel og chokolade. Her får du opskriften på luksus snickerskage med marcipan og uden hvedemel.
Tilb. tid35 minuttermin
Bagetid25 minuttermin
Samlet tid1 timet
Ret: Kage
Diæt: Glutenfri
Servings: 8personer
Author: Avocadoen.dk
Equipment
Tærterfad på 22 cm i diameter
Ingredienser
Kagebund
100gsukker
2tskvaniljepulver
150gmarcipan
125gsmørblødt
3æg
1tsk.bagepulver
65gmandelmel
200gpeanuts
Karamel
¾dlpiskefløde
¾dlsirup
1,5spskkakao
1,5dlsukker 140 g
35gsmør
Pynt
100gchokolade
Sådan gør du
Kagebund
Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
Riv marcipan groft, og pisk det sammen med sukker og vanilje til en grynet masse. Det er nemmest med en elpisker.
Tilsæt det bløde smør og pisk til massen er jævn. Tilsæt æggene et æg ad gangen.
Sigt bagepulver ned i en skål med mandelmelet og vend det forsigtigt i dejen.
Smør tærtefadet og hæld dejen i.
Bag kagen ved 170 grader i ca 25 min.
Karamel
Put alle ingredienserne til karamellen i en gryde og varm op til det koger, mens du rører. Jeg plejer at gå i gang med karamellen, når der er ca. 5 minutter tilbage af bagetiden på kagen. Læs ovenfor, om forskellen på, hvornår du hælder karamellen over kagen.
Lad karamellen småkoge ved svag vame i knap 10 minutter under omrøring.
Hæld karamellen over kagen.
Lad kagen køle af.
Pynt
Hak chokoladen, smelt den og fordel chokoladen over kagen.