Undgå madspild og brug en lille rest kakifrugt til lynhurtigt syltetøj i mikroovn.
Forb. tid10 minuttermin
Samlet tid10 minuttermin
Ret: Syltetøj
Author: Avocadoen.dk
Equipment
Glas eller skål (skal kunne tåle kogning i mikroovn)
Mikroovn
Ingredienser
200gKakifrugt
100gsukker
½Saft og skal af en halv citron
½tom vanillestang(hvis du har en)
Sådan gør du
Skær frugten i små bitte tern.
Put frugten i et glas eller skål, der kan tåle kogning. Glasset skal være så stort, at der er plads til, at syltetøjet kan koge op.
Tilsæt sukker, citron og den tomme vaniljestang.
Sæt glasset i mikroovnen og kog ved fuld effekt i 3 minutter, til syltetøjet er kommet i kog. Rør rundt et par gange.
Nu koges syltetøjet færdigt ved lav effekt, ca 350 W, til det har en passende konsistens. Det tager ca. 7 minutter. Hold øje med syltetøjet, mens det koger, og rør rundt ca. hvert minut. Juster mikroovnens effekt, hvis det enten går af kog eller koger for vildt.
Fisk vaniljestangen op, sæt låg på glasset og opbevar syltetøjet i køleskabet.