Et par kedelige mandariner kan blive til det lækrestesyltetøj, som ovenikøbet kan laves på under 10 minutter i mikroovnen.
Forb. tid2 minuttermin
Tilb. tid7 minuttermin
Samlet tid9 minuttermin
Ret: Syltetøj
Servings: 1glas
Author: Avocadoen.dk
Equipment
Glas med låg som kan tåle mikroovn
Mikroovn
Ingredienser
100gMandarin eller anden frugt(2-3 mandariner)
50gsukker
1En stjerneaniskan udelades
Sådan gør du
Put først sukker i glasset, som du vil koge syltetøjet i og tilsæt dernæst stjerneanis og så frugten. Undlad at røre. På den måde undgår du, at sukkerkrystallerne klistrer fast til kanten
Sæt glasset i mikroovnen og kog ved fuld effekt (min mikroovn er på 900 W) i 2 minutter, til syltetøjet er kommet i kog. Rør rundt efter det første minut. Pas på - glasset bliver meget varmt. Jeg lader det stå i mikroovnen, når jeg rører rundt.
Nu koges syltetøjet færdigt ved lav effekt, ca 180-350 W, til det har en passende konsistens. Det tager ca. 5 minutter. Hold øje med syltetøjet, mens det koger, og tag det ud og rør rundt ca. hver minut. Juster mikroovnens effekt, hvis det enten går af kog eller koger for vild.