Mandel-appelsinkage med appelsinmarmelade (glutenfri)
Appelsinkage af appelsinmarmelade og mandel. Den er sød og let karamelliseret med et hint af bitterhed fra appelsin. Søb den i appelsinsirup, og lykken er gjort.
Forb. tid10 minuttermin
Tilb. tid40 minuttermin
Køletid i køleskab4 timert
Samlet tid4 timert50 minuttermin
Ret: Kage
Diæt: Glutenfri
Servings: 4personer
Author: Avocadoen.dk
Equipment
Mikroovn
springform 17-18 cm (24 cm til dobbelt portion)
Ingredienser
Kage
100gsmør
125gsukker
125mandelmel
1,5tsk.bagepulver
1dlcitrusmarmelade 150 gca. en portion appelsinsyltetøj - se link under opskriften
2æg
1økologisk appelsin - skallen fintrevetGem saften til appelsinsirup. Appelsinskallen kan undværes, men det forstærker appelsinsmagen.
Forslag 1: Appelsinsirup og tørrede appelsinskiver (anbeales)
1dlsukker
1dløkologisk appelsin - saften1 meget stor eller 2 små (brug skallen i kagen)
1økologisk appelsin i skiver
Forslag 2: Glasur (den hurtige løsning)
100gflormelis
2spsk.appelsinsaft
Sådan gør du
Kage
Tag æg og smør ud af køleskabet, så det kan få stuetemperatur.
Tænd ovnen på 170 grader.
Klem et stykke bagepapir fast mellem bund og sider i formen og smør både bagepapir og springformens sider. Der kan godt flyde lidt smør ud fra springformen, når kagen bager, så lad det overskydende bagepapir sidde omkring formen.
Pisk smør og sukker sammen.
Pisk æggene i et ad gangen.
Rør citrusmarmelade i sammen med appelsinskal.
Tilsæt mandelmel og sigt bagepulver ovenpå og vend begge dele sammen i dejen.
Hæld dejen i springformen og bag kagen ved 170 grader 40 minutter.
Lad kagen blive helt kold i køleskabet.
Appelsinsirup og tørrede appelsinskiver
Imens forberedes sirup og tørrede appelsinskiver (med mindre du vælger at lave en glasur af flormelis)
Pres appelsinsaften, og kog sukker og appelsin sammen til sirup i ca 5 minutter.
Imens skæres skiver af appelsinen ca. 5 mm tykke.
Sluk for gryden læg appelsinskiverne i gryden og sluk.
Lad appelsinskiverne trække mindst 30 minutter i siruppen- gerne længere.
Tænd ovnen på 100 grader varmluft.
Lad appelsinskiverne dryppe af i en sigte, før du lægger dem på en bageplade med bagepapir.
Bag appelsinskiver i ca. 45 minutter.
Lad appelsinskiverne tørre et par timer ved stuetemperatur.
Anret kagen
Frigør kagen fra springformen. Jeg plejer at bruge en meget tynd plastikspatel til at løsne siderne.
Vend kagen ud på et fad, så bunden kommer opad og træk forsigtigt bagepapiret af.
Hæld lidt appelsinsirup over og pynt med de tørrede appelsinskiver - eller rør en glasur sammen af flormelis og appelsaft og hæld det over kagen.