Mør og lækker marineret kylling med italienske krydderier. Du skal bruge 4 ingredienser, citron, hvidløg, rosmarin + olivenolie. Mariner kyllingen 30-60 min.
Forb. tid14 minuttermin
Tilb. tid16 minuttermin
Marinering1 timet
Samlet tid1 timet30 minuttermin
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Servings: 4personer
Author: Avocadoen.dk
Equipment
Pande
Ingredienser
4kyllingebrystereller anden slags kylling uden ben
4spsk.olivenolie
1citronsaft og skal
2fedhvidløgpresset
1tsk.rosmarintørret
1tsk.salt
peber
Sådan gør du
Riv citronskallen fint ned i en skål med tilhørende låg.
Press citronsaften saften ned i skålen og bland med olivenolie, knust hvidløg, rosmarin, salt og peber.
Bank kyllingebrysterne med en kødhammer, så de har en jævn tykkelse. Hvis kyllingebrysterne er store, kan du skære hvert bryst i 2-3 stykker. Vend kyllingestykkerne i marinaden.
Stil kyllingen i køleskabet og lad den trække ca. 1 time.
Brun kyllingefileterne med marinaden på en pande ved god varme ca. 1 minut på hver side. Du behøver ikke at tilføje yderligere fedtstof til panden.
Metode 1: pande
Læg låg på panden og steg derefter videre ved lavere varme 14-20 minutter alt efter størrelsen på kyllingestykkerne.
Metode 2: pande og ovn
Tænd ovnen på 200 grader (185 grader varmluft). Læg kyllingefileterne i et ildfast fad og dæk det med vådt bagepapir. Giv dem 20-25 minutter i ovnen.
Temperatur
Er du i tvivl, om kyllingen er færdig, kan du måle temperaturen med et stegetermometer. Temperaturen på kyllingebrystet skal være over 75 grader.