Marmelade af æbleskræller smager godt og er en genial måde at undgå madspild. Æbleskræller koges i mikroovn med sukker, citron og vanilje, og blendes til tyk æblemarmelade.
Forb. tid2 minuttermin
Tilb. tid7 minuttermin
Samlet tid9 minuttermin
Ret: Syltetøj
Køkken: Dansk
Servings: 1lille glas
Author: Avocadoen.dk
Equipment
Mikroovn (kan også koges i gryde)
Blender eller minihakker (alternativt kan du skære æbleskrællerne i små stykker, inden du koger syltetøjet)
Ingredienser
150gæbleskræller
75g sukker
½økologisk citron(saft og skal)
1stumptom vaniljestang
Sådan gør du
Vej æbleskrællerne og put dem i en skål med halvt så meget sukker.
Tilsæt, vaniljestang, citronsaft og skal.
Bring i kog i mikroovnen ved fuld effekt i 2-3 minutter.
Skru ned og kog videre ved lav effekt i 5 minutter.
Husk at røre nogle gange, mens du koger.
Lad marmeladen køle lidt af og blend, til der ikke længere er store stykker æbleskræl.
Sæt marmeladen tilbage i mikroovnen og bring det i kog.