Opskrift på perfekt runde hjemmelavede tortilla med mandelmel. De er glutenfri og med færre kulhydrater og flere fibre end traditionelle tortillas.
Tilb. tid40 minuttermin
Samlet tid40 minuttermin
Ret: Aftensmad
Køkken: Mexikansk
Diæt: Glutenfri
Servings: 8stk.
Author: Avocadoen.dk
Equipment
Håndmixer
Tallerken eller skål på 18 cm i diameter
Ingredienser
150gmandelmel
8spsk.loppefrøskallerpsyllium husk ca. 50 g
1tsk.bagepulver*
¾tsk.saltfint
4æggehvider
100mlkogende vand
2spsk.olie
Sådan gør du
Bland mandelmel, loppefrøskaller, bagepulver og salt i en skål.
Tilsæt æggehvider og olie, og rør, indtil dejen er samlet.
Hæld kogende vand i lidt ad gangen, mens du pisker med en håndmikser, til dejen bliver smidig (den må ikke være klistret). Juster med lidt vand, hvis den er for tør, eller ekstra husk, hvis den er for fugtig.
Del dejen i 6 kugler af 70 g (ja, den er god nok - de to sidste pandekager laves af det dej, man får til overs, når man skærer pandekagerne til).
Rul hver kugle fladt ud mellem et stykke bagepapir i bunden og et stykke film en opklippet plastikpose øverst. Rul ud til cirka 20 cm.
Læg en tallerken på 18 cm i diameter oven på pandekagen og skær rundt, så kanterne bliver fine. Det du skærer fra de første 6 pandekager, er nok til at lave de sidste to pandekager.
Steg pandekagerne på en tør pande. De skal have ca. et halvt minut på hver side - eller til de er let gyldne.
Noter
* Brug glutenfrit bagepulver, hvis tortillaerne skal være helt fri for gluten.