Den bedste opskrift på hjemmelavede knækbrød uden mel og æg. Det er dermed glutenfri, uden stivelse og veganske. Brug disse meget lækre knækbrød som underlag for pålæg eller bare som snacks.
Forb. tid20 minuttermin
Bagetid1 timet
Samlet tid1 timet20 minuttermin
Ret: Bagværk
Diæt: Glutenfri, Vegansk
Servings: 80stykker
Author: Avocadoen.dk
Ingredienser
1dlchiafrø
½dlhørfrø
3dlvand
1 ½dlmandler
1tskbagepulver
1tsk.salt
1dlSolsikkekerner(fordelingen af frø og kerner er ikke så vigtig)
½dlgræskarkerner
1dlsesamfrø
½dlsorte birkes
Sådan gør du
Tænd ovnen på 140 grader varmluft.
Hæld chiafrø og hørfrø i en stor skål og hæld vandet over. Sammen danner de i løbet af nogle minutter en slim, som binder resten af ingredienserne sammen. Det er også derfor helt unødvendigt at tilsætte æg.
Imens køres mandlerne til mandelmel i en minihakker. Det skal være helt fint uden hele mandelstykker, da de vil gøre det svært at rulle dejen pænt ud på bagepladen senere.
Bland mandelmelet med bagepulver og salt, og tilsæt blandingen til chia- og hørfrøblandingen. Bland det godt sammen med en dejskraber.
Solsikkekerner og græskarkerner hakkes groft med en stor kniv eller ganske kort i minihakkeren, så de ikke bliver til mel. Dette for at det bliver nemmere at skære knækbrødene ud i pæne stykker.
Fordel dejen på to plader med bagepapir.
Har din bageplade kanter, så hiv bagepapiret med dejen ud på bordet. Inden kan du markere størrelsen på bagepladen med en blyant.
Dejen dækkes nu med husholdningsfilm. Filmen gør det meget nemmere at rulle dejen tyndt ud med en kagerulle.
Skær dejen i passende stykker, fx 5×8 cm, men det kan du gøre, som det passer dig.
Fjern filmen og træk forsigtigt bagepapiret med dejen tilbage på bagepladen.
Gentag med den anden halvdel af dejen.
Bag de to plader med knækbrød i ovnen ved 140 grader varmluft til knækbrødene er blevet let gyldne. Det tager ca. en time.
Video
Noter
Tip: Tilsæt 2 tsk. lakridsrodspulver til dejen. Det smager godt til ost eller som en sund snack.