Peppermint barks er mørk og hvid chokolade, der smelter på tungen, toppet med knuste knasende pebermyntestokke, der slår små pebermyntegnister i munden.
Tilb. tid20 minuttermin
Køletid2 timert30 minuttermin
Samlet tid2 timert50 minuttermin
Ret: Konfekt
Køkken: Amerikansk
Servings: 25stk.
Author: Avocadoen.dk
Equipment
form 20x20 cm
Ingredienser
150ghalvmørk chokolade 50-55%
150ghvid chokolade
50gpebermyntestokkejeg brugte fire stokke
¼tskpebermynteekstrakt
Sådan gør du
For en form på ca. 20×20 cm med bagepapir (se tip). Jeg plejer at bruge en plastikboks med låg. Så er den nemmere at sætte i køleskabet.
Hak den mørke chokolade fint og ensartet og smelt 100 g mørk chokolade over vandbad eller i mikroovn (se tip).
Hæld den smeltede chokolade over de resterende 50 g mørk chokolade i en anden skål og rør, til al chokoladen er smeltet.
Hæld den smeltede mørke chokolade i formen med bagepapir. Bank den forsigtigt ned mod køkkenbordet, så chokoladen fordeler sig jævnt.
Stil formen med chokolade i køleskabet til chokoladen er størknet, men ikke iskold.
I mellemtiden knuses bolsjestokkene i en morter eller ved at putte dem i en plastikpose og slå på posen med en kødhammer eller kagerulle. Pas på, at bolsjestokkene ikke bliver pulveriseret, men stadig består af mindre stykker.
Smelt den hvide chokolade efter samme fremgangsmåde som den mørke. Derefter blandes pebermynteekstrakt i.
Den hvide chokolade hældes ud over laget med den mørke chokolade, og de knuste bolsjestænger drysses jævnt ud over. Tryk bolsjestykkerne let ned i den hvide chokolade.
Stil boksen med konfekten i køleskabet.
Efter et par timer tages konfekten ud på køkkenbordet og skæres i stykker på 4×4 cm.